Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;

clip_image002

Αυτή την Παρασκευή 10/12/10

η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλει την ταινία:

«Τα Χριστούγεννα των εννέα σκύλων»

Ώρα προβολής 3:00 μ.μ.

Είσοδος δωρεάν

Περίληψη της ταινίας…

 

Η ταινία ξεκινά με δύο μεγάλους σκύλους, έναν άσπρο, τον Ασπρούλη κι έναν καφέ. Αρχικά τα δύο αυτά σκυλιά μπλέκονται σε περιπέτειες, όπου τα αιχμαλωτίζει ένας κακός άνθρωπος.

Εκείνη την περίοδο οι τάρανδοι του Αϊ Βασίλη αρρωσταίνουν από μία πολική γρίπη και τα ξωτικά ταξιδεύουν μέχρι τη Νέα Υόρκη, ψάχνοντας να βρουν άλλους ταράνδους. Τελικά μπερδεύουν τα σκυλιά με ταράνδους και τα παίρνουν μαζί τους στο Βόρειο Πόλο. Το ξωτικό πρέπει να τους δώσει μαθήματα πώς να πετούνε για να βοηθήσει τον Αϊ Βασίλη να φέρει τα Χριστούγεννα για τα παιδιά του κόσμου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο κακός ιδιοκτήτης του ενός από τους σκύλους προσπαθεί να πάρει τα σκυλιά… Τι θα γίνει άραγε στο τέλος; Θα καταφέρει ο Αϊ Βασίλης να πάει εγκαίρως τα δώρα στα μικρά παιδιά;

 

Κριτική της ταινίας...

 

Η ταινία που είδαμε ήταν διασκεδαστική αλλά έδινε και πολλά μηνύματα επιμονής και υπομονής.

Μας δίδαξε ότι με πολλή υπομονή καταφέρνουμε πολλά, όπως η μικρή ηρωίδα της ταινίας, η Άντι, που κατάφερε να ξαναβρεί τα σκυλάκια χάρη στην επιμονή της. Μας εντυπωσίασε το πέταγμα των σκύλων αλλά και η ιδέα του Αϊ Βασίλη να βρει ένα σπίτι για το καθένα. Επίσης μας ενθουσίασε που ο Αϊ Βασίλης μοίραζε τα δώρα με ένα διαφορετικό τρόπο, πηδώντας δηλαδή από σπίτι σε σπίτι. Εκείνο όμως που μας κράτησε σε μεγαλύτερη αγωνία ήταν η απαγωγή των σκύλων.

Δε μας άρεσε καθόλου ο κακός ιδιοκτήτης, ο οποίος έβαλε στοίχημα όλα τα σκυλιά του και τα χτύπαγε με ένα μαστίγιο. Το χειρότερο από όλα ήταν που άφησε τα δύστυχα σκυλάκια έξω στο κρύο και στο χιόνι.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ταινία είναι γεμάτη δράση, αγωνία και περιπέτεια.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...