Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ένα ολοήμερο "Μουσικό" ...διάλειμμα!


Στο σχολείο υπάρχει η ασίγαστη ανάγκη για αυτοέκφραση και ελεύθερη εκδήλωση του συναισθηματικού μας κόσμου. Η μουσική και το τραγούδι από παλιά ήταν ένα κρυφό μονοπάτι που οδηγούσε στην ανάταση της ψυχής και στην μελωδική επικοινωνία με τον διπλανό μας.




Πάντα ένα μικρό μουσικό διάλειμμα αρκεί για να κάνει τη μάθηση πιο ευχάριστη. Τα παιδιά, σαν μέλη της ομάδας, δρουν, δημιουργούν, εκφράζονται και συνεργάζονται  ευχάριστα και εποικοδομητικά. Το παιχνίδι είναι η τροφή της παιδικής ψυχής, με τη χαρά, την ένταση, το χαμόγελο και την επαφή του με τους άλλους.






Πιθανόν δεν έχουμε φανταστεί τα μηνύματα και τις αξίες, τις γνώσεις και τους τρόπους συμπεριφοράς, που μπορούν να μάθουν τα παιδιά μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες. Το παιδί απελευθερώνεται, αλλά και πειθαρχεί, μοιράζεται, διεκδικεί, εκφράζεται, παρατηρεί, γνωρίζει τον εαυτό του και τους άλλους καλύτερα. 





Υπεύθυνοι δάσκαλοι Ολοήμερου
Καρβελά Αναστασία 
Μποζιονέλος Σπύρος


1 σχόλιο:

Nancy είπε...

Lovely to see all my little friends having fun. I can almost hear Mary from here! I see she picked all the loudest instruments. Magdaline looks like she is enjoying herself. See you all soon. Nancy xx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...