Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Καθαρίστε τη Μεσόγειο!

Στα πλαίσια της εκστρατείας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" το σχολείο μας ανέλαβε δράση, συμμετέχοντας στον καθαρισμό των ακτών του Άι Γιώργη Αντίπαρου και της παραλίας του Δεσποτικού.


Ο άστατος καιρός καθόλου δεν πτόησε την αποφασιστικότητά μας για τον καθαρισμό των ακτών μας.
Μετά λύπης διαπιστώσαμε την ανευθυνότητα όλων μας να αφήνουμε σκουπίδια στις πανέμορφες παραλίες μας.
Η δράση μας αυτή αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα για τη μετέπειτα συμπεριφορά μας όσον αφορά την προστασία του φυσικού τοπίου.
Φύγαμε ευχαριστημένοι αφήνοντας πίσω μια πεντακάθαρη παραλία.
Τον καθαρισμό της ακτής του Δεσποτικού συνδυάσαμε και με την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο του νησιού, όπου Κούροι που σμιλεύθηκαν στο περίφημο παριανό μάρμαρο έφερε στο φως ο αρχαιολόγος κ. Γιάννος Κουράγιος, ο οποίος ανασκάπτει από το 2001 ένα μεγάλο ιερό της Αρχαϊκής εποχής αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.














Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και για το μήνυμα που έστειλαν σε μικρούς και μεγάλους για καθαρές παραλίες, απαλλαγμένες από σκουπίδια. 
Ευχαριστούμε: 
- τον κ. Γιάννη Γεμελιάρη, ιδιοκτήτη του Ωλίαρος Tour για τη δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο στο Άι -Γιώργη,
- τον κ. Μαριάνο Γιώργο για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο Δεσποτικό, αλλά και τη βόλτα με το καΐκι στη σπηλιά της φώκιας και τον Επιτάφιο, 
- τον κ. Γιάννο Κουράγιο για την ξενάγηση των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού,
- Τέλος, ευχαριστούμε τον Άγνωστο Κύριο που πρόσφερε σε όλους μας από ένα κέρασμα μετά τον καθαρισμό, καθώς και την ταβέρνα Πιπίνος για την φιλοξενία της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...