Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

150 νέα δέντρα στις παραλίες της Αντιπάρου!

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009, δενδροφύτευση στις παραλίες της Αντιπάρου, που διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αντιπάρου και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου σε συνεργασία με την Κοινότητα Αντιπάρου και την Τοπική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Συνολικά δενδροφυτεύτηκαν με 150 αρμυρίκια έξι παραλίες του νησιού, καθώς λεωφορείο της Κοινότητας μετέφερε τους μαθητές κάθε τάξης σε διαφορετική παραλία. Επίσης, όχημα της Κοινότητας μετέφερε τα δενδρύλλια, που εξασφαλίσαμε από το Κρατικό Φυτώριο Πάρου, στις παραλίες της Αντιπάρου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α΄ δημοτικού φύτεψαν 20 δενδρύλλια στον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ τα παιδιά της Β΄ τάξης φύτεψαν άλλα 20 στην παραλία του Αγίου Θεολόγου. Οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ δενδροφύτευσαν τις παραλίες Παναγιά και Γλυφά αντίστοιχα με 15 δενδρύλλια στην καθεμία. Τέλος, οι μαθητές της Ε΄ τάξης φύτεψαν 30 δενρύλλια στο Σωρό, ενώ η ΣΤ΄ τάξη φύτεψε 50 δενδρύλλια στην παραλία Λιβάδια.
Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των γονέων και φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε θερμά τους: Γιάννη Τριαντάφυλλο, Σωτήρη Σκούρτη, Τάσο Φαρούπο και το συνεργάτη του Ιβάν, Νίκο Μαριάνο, Δαμιανό Καλάργυρο, Αθηνά Καλαργύρου, Μαρία Μαρινάτου, Παναγιώτη Σφαλαγκάκο, Γιώργο Δανιηλίδη, Αρσενία Πατέλη, Μπετίνα Πόντουσελ - Τριανταφύλλου, Ιωάννα Μαριάνου.
Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιου είδους προσπάθειες, που συμβάλλουν όχι μόνο στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και στην ομορφιά των νησιών μας.

Το Νηπιαγωγείο και η Α΄ τάξη στον Αγ. Σπυρίδωνα



Η Β΄ τάξη στον Άγιο Θεολόγο



Η Γ΄ τάξη στην Παναγιά


Η Ε΄ τάξη στο Σωρό



Η ΣΤ΄ τάξη στα Λιβάδια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.
Το μεγάλο όμως μπράβο ανήκει στα παιδιά.Ισως, ποιός ξέρει του χρόνου το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν περισσότεροι μεγάλοι
και έτσι να ασχοληθούν με κάτι περισσότερο δημιουργικό και να νοιώσουν και εκείνοι την χαρά της προσφοράς για τον τόπο τους.
Ε.Κ.

Ανώνυμος είπε...

NA ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .......
ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ,,,,,,,,,,,,,, ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΑΣΕΤΕ....
Γ.Τ.

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στους συναδέλφους για την κίνησή τους αυτή !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...