Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Επιστολή στην κοινότητα για το θέμα της Ανακύκλωσης

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Αγαπητοί Κύριοι,
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου και, με αφορμή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει φέτος η τάξη μας με θέμα την ανακύκλωση, πήραμε την πρωτοβουλία να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Καταρχάς, κατά τη γνώμη μας, το νησί χρειάζεται περιισότερους κάδους για ανακύκλωση απορριμμάτων, οι οποίοι πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία του νησιού, με πρώτο και κυριότερο την αυλή του δημοτικού σχολείου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το χαρτί αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των απορριμμάτων του σχολείου μας, επομένως είναι αδιακαιολόγητο να μην υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και όλο το χαρτί να πετιέται. Η τάξη μας έχει συγκεντρώσει αρκετή ποσότητα χαρτιού, την οποία δεν ξέρουμε πού να ανακυκλώσουμε.
Ακόμη, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε εάν είναι δυνατόν να σταλεί στο σχολείο κάποιος υπεύθυνος που να έχει τη δυνατότητα να μας ενημερώσει για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της κοινότητας και να λύσει όλες μας τις απορίες.
Τέλος, προτείνουμε η κοινότητα να αναλάβει, με έξοδά της, να τυπώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο που έχει φτιάξει η τάξη μας και να το στείλει σε όλους τους κάτοικους του νησιού, με σκοποό την καλύτερη ενημέρωση.
Με τιμή,
Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης.
Η παραπάνω επιστολή εστάλη στην Κοινότητα Αντιπάρου πριν από ένα μήνα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...