Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Η επίσκεψη του σχολείου μας στη Μακρυνίτσα Μαγνησίας

Από το Σάββατο 23 μέχρι και την Τρίτη 26 Μαϊου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄τάξης ταξίδεψαν στο Πήλιο, με σκοπό την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Μην απορρίπτεις τα απορρίμματα" που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρυνίτσας.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε παραδοσιακό ξενώνα του χωριού, περιηγήθηκαν στα καλντερίμια και απόλαυσαν τη μαγευτική θέα. Στο Κ.Π.Ε., χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, καθεμία από τις οποίες, μαζί με έναν υπεύθυνο, κατευθύνθηκε προς διαφορετικό σημείο της Μακρυνίτσας, έκανε παρατηρήσεις και συνέλεξε στοιχεία, τα οποία χρησιμοποίησε για την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο κλέισιμο του προγράμματος.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή, ταξιδεύοντας με το παλιό τρενάκι του Πηλίου στη διαδρομή Άνω Λεχόνια - Μηλιές. Καθώς το τρενάκι έκανε στάση στο χωριό Άνω Γατζέα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ελιάς και έπειτα συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές, όπου περιηγήθηκαν στο χωριό.

Το σχολείο μας υποδέχτηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου. Οι μαθητές είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για τα ευρήματα, ενώ στη συνέχεια τους περίμενε μια βόλτα στην παραλία της πόλης. Ένα ακόμα χωριό που επισκέφτηκαν τα παιδιά ήταν η Πορταριά, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Μακρυνίτσα.

Την τελευταία μέρα, πριν από την αναχώρηση, επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο της εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ στην Αγριά, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εταιρεία, ξεναγήθηκαν στο μουσείο του εργοστασίου με παλιά μηχανήματα, παλιές συσκευασίες και φωτογραφίες, ενώ έπειτα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το χώρο του εργοστασίου όπου οι φιάλες πλένονται και στη συνέχεια γεμίζουν με αναψυκτικό.

Πριν την επιβίβαση στο τρενάκι του Πηλίου. Έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.


Έξω από το Κ.Π.Ε. Μακρυνίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...