Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Πάμε Σινεμά στην Αντίπαρο;

 

Αυτή την Παρασκευή 13/11/09

η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλει τις ταινίες:

«ΜΟΥΛΑΝ»

Ώρα προβολής 3.30 μ.μ

· «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ» του Κώστα Γαβρά

Ώρα προβολής 8.00 μ.μ

Eίσοδος δωρεάν

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Μουλάν, μια νεαρή αδέξια Κινέζα που προορίζεται για γάμο, εξοργίζει την προξενήτρα κι απογοητεύει την οικογένειά της. Την ίδια ώρα οι Ούνοι, ένας βάρβαρος στρατός, επιτίθενται στην αυτοκρατορία.

Για να αποδείξει την αξία της και να προστατέψει τον κουτσό πατέρα της, ντύνεται κρυφά άντρας και πάει η ίδια να πολεμήσει στη θέση του. Στο πλάι της ένας μικρούλης δράκος, ο Μούσου, κι ένα «τυχερό» τριζόνι κάνουν ό,τι μπορούν για να τη βοηθήσουν.

clip_image002

Η Μουλάν παρακούει τη γνώμη του πατέρα της και της κοινωνίας, όπως και τους νόμους του κράτους, και προσπαθεί να σώσει την Κίνα! Θα καταφέρει άραγε να τιμήσει την οικογένειά της και να κερδίσει την καρδιά του λοχαγού Σαν;

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σ’ αυτή την ταινία γνωρίσαμε πολλά στοιχεία του κινεζικού πολιτισμού και τα συγκρίναμε με το δικό μας. Βρήκαμε σημαντικές διαφορές αλλά και ομοιότητες.

Μας έκανε εντύπωση που στην Κίνα τις γυναίκες δεν τις υπολόγιζαν καθόλου, η γνώμη τους δεν είχε αξία και δε μας άρεσε που παραλίγο να σκοτώσουν τη Μουλάν επειδή έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό.

Θαυμάσαμε, όμως, τη σοφία του αυτοκράτορα που αναγνώρισε την εξυπνάδα και τη γενναιότητα της Μουλάν και καταλάβαμε πως, όσο μικρός ή «ασήμαντος» κι αν φαίνεται κανείς, δεν πρέπει να υποτιμάμε τις ικανότητές του.

Νιώσαμε ακόμα τη θλίψη από τα δεινά του πολέμου, αλλά και τη δίψα να αγωνιστεί ένας λαός για την ελευθερία της πατρίδας του με ηρωισμό και αυτοθυσία.

 

Ετικέτες Technorati: ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...