Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Έχεις γράμμα...

Υλοποιώντας την 15η Ενότητα "Αλληλογραφώ" του βιβλίου της Γλώσσας (Β΄Δημοτικού), αποφασίσαμε για δεύτερη φορά να επισκεφτούμε το ταχυδρομείο του χωριού μας και να στείλουμε τα γράμματα μας σε συγγενείς και φίλους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αφού μελετήσαμε διάφορους τύπους επιστολών, τη δομή και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε σ’ αυτές αλλά και τον τρόπο που συμπληρώνουμε τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη στο φάκελο, πήραμε το δρόμο για το ταχυδρομείο.


Εκεί ο κ. Κοσμάς, υπάλληλος του ταχυδρομείου, μάς καλωσόρισε και απάντησε στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του ταχυδρομείου. Μάθαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα γράμματα που αποστέλλονται είναι περίπου 30- 40 την ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεπερνούν τα 1500!Έπειτα ,πήραμε τα γραμματόσημα τα όποια και κολλήσαμε στο σημείο του φακέλου που είχαμε μάθει. Τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη τα γράψαμε μόνοι μας πάνω στους φακέλους μαθαίνοντας παράλληλα τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής μας! Στη συνέχεια ρίξαμε τους φακέλους στο ταχυδρομικό κουτί και συμπληρώσαμε ένα μικρό φυλλάδιο παρατήρησης σχετικά με το τι είδαμε στο χώρο του ταχυδρομείου, ενώ ο ευγενικός υπάλληλος μας έλυσε διάφορες απορίες περιγράφοντας τη διαδρομή που ακολουθούν οι επιστολές, ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους. Το φυλλάδιο παρατήρησης:
                                        Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...