Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;







ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
«Tο κόκκινο μπαλόνι»

Η ταινία που θα δείτε γυρίστηκε στο Παρίσι. Μας μιλάει για ένα αγόρι που βρήκε τυχαία στο δρόμο ένα κόκκινο μπαλόνι. Το μπαλόνι αντί να πετάξει μακριά (όπως κάθε φυσιολογικό μπαλόνι..) ακολουθούσε το αγόρι σε όλες του τις βόλτες , σαν να ήταν ένας αληθινός φίλος!
Όμως το γυαλιστερό αυτό κόκκινο μπαλόνι προκάλεσε τη ζήλεια των συμμαθητών του αγοριού που ήθελαν να το σπάσουν.
Τι θα γίνει όμως στο τέλος; Θα τα καταφέρουν να σπάσουν το κόκκινο μπαλόνι; Και τι πρωτότυπο τέλος μας επιφυλάσσει η ταινία;



ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ταινία που είδαμε ήταν φανταστική! Είναι γυρισμένη στο Παρίσι και τα παλιά γκρίζα κτήρια σε αντίθεση με το κόκκινο γυαλιστερό μπαλόνι κάνουν την ταινία ατμοσφαιρική. Σε αυτό βέβαια βοηθά και η μουσική που παίζει μεγάλο ρόλο, αφού τα λόγια των πρωταγωνιστών είναι πολύ λίγα.
Μας άρεσε πολύ που το κόκκινο μπαλόνι ακολουθούσε το αγόρι σαν να ήταν αληθινός φίλος.
Θυμώσαμε όταν οι συμμαθητές του ήθελαν να σκάσουν το γυαλιστερό του μπαλόνι από τη ζήλεια τους.
Και συγκινηθήκαμε πολύ όταν στο τέλος όλα τα μπαλόνια του Παρισιού πήγαν κοντά στο αγόρι και τον πήραν μαζί τους για μια βόλτα στον ουρανό…!
Η ταινία διακρίθηκε με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Όσκαρ σεναρίου, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, το βραβείο κριτικών κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, της Ακαδημίας του κινηματογράφου στο Λονδίνο και άλλα πολλά βραβεία σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο Τόκυο, το Μεξικό και άλλα μέρη όπου προβλήθηκε.
  


Ελάτε την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 13.30μ.μ. να τη δείτε μαζί μας και να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας!

                                                  Οι μαθητές-τριες της Δ΄ τάξης
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...