Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Ανακύκλωση

Ένα δέντρο διηγείται την ιστορία του

   Η ιστορία μου είναι μεγάλη. Αν έχεις λίγο χρόνο άκουσέ την. Γεννήθηκα στο δάσος. Εκεί γνώρισα οικογένεια και νέους φίλους: τον Μάρκο, τον Κώστα και τη Μαρία.
Όταν μεγάλωσα μας είδαν κάποιοι άνθρωποι, ήρθαν με ένα φορτηγό κι ο ένας βαστούσε ένα πριόνι και μας έκοψαν όλους.
Μας πήγαν σε ένα εργοστάσιο. Εκεί ένα μηχάνημα μας ζούληξε , μας έκανε χαρτί και μετά μας πήγαν στο τυπογραφείο και μας έκαναν βιβλία.
Μας μοίρασαν στα βιβλιοπωλεία και εμένα με αγόρασε ένα παιδάκι που του άρεσαν τα βιβλία.
                            Ηλίας

Γεννήθηκα στις 27 Απριλίου. Από μικρή έγινα μεγάλη. Όταν με φύτεψαν χάρηκα πολύ και μου άρεσε που ήμουν δεντράκι. Είχα φίλες μικρές και μεγάλες. Μεγάλωσα χαρούμενη και ευτυχισμένη.
Αλλά, όταν πέρασαν 20 χρόνια, με έκοψαν. Δεν ήξερα που θα με πήγαιναν. Με πήραν με ένα μεγάλο φορτηγό, με πήγαν… λίγο μακριά.
Με μετέφεραν σε ένα εργοστάσιο χαρτοποιίας, με έκαναν χαρτί, με τύπωσαν και με έκαναν ένα παραμύθι Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι»
Αυτή ήταν η ιστορία μου. Ελπίζω ότι σας άρεσε.
                                    Ερίλντα

Η ιστορία μου είναι μεγάλη. Γεννήθηκα σε ένα δάσος. Ήμουν ένα μικρό δροσερό δεντράκι. Μεγάλωσα κι έγινα ένα μεγάλο δέντρο.
 Μια μέρα ήρθαν δύο κακοί άνθρωποι και με έκοψαν, μετά με φόρτωσαν στο φορτηγό τους και με πήγαν στο εργοστάσιο. Πέρασε ένα μεγάλο μηχάνημα από πάνω μου και με έκαναν χαρτί. Με πήγαν στο τυπογραφείο και ξαναπέρασε ένα πιο μεγάλο μηχάνημα. Έγινα ένα πολύχρωμο βιβλίο με χοντρό εξώφυλλο.
Τώρα όμως είμαι στα χέρια σου και με διαβάζεις!
                                    Μάριος

Γεννήθηκα από ένα σπόρο. Ένας καλός άνθρωπος με πήρε και με φύτεψε στο δάσος όπου εκεί με πότιζε και με φρόντιζε ώσπου μεγάλωσα.
Μια μέρα ήρθαν κάποιοι άνθρωποι και με έκοψαν με πολλούς άλλους φίλους μου και μας πήγαν στο εργοστάσιο χαρτοποιίας.
Με τοποθέτησαν σε ένα μηχάνημα και με έκοψαν σε πολλά κομματάκια και σιγά σιγά γινόμουνχαρτί. Μόλις έγινα χαρτί με πήγαν στο τυπογραφείο και άρχισαν να με τυπώνουν και έγινα ένα πολύ όμορφο βιβλίο στο οποίο έγραφε μια ωραία χριστουγεννιάτικη ιστορία.
Χάρηκα που έγινα ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο που χαρίζει ωραίες στιγμές στα μικρά παιδιά. Αλλά μου άρεσε πιο πολύ όταν ήμουν ένα πανέμορφο δεντράκι!!
                                   Δέσποινα

Η ιστορία μου είναι μεγάλη. Αν έχεις λίγο χρόνο διάβασέ  την. Γεννήθηκα σε ένα μεγάλο δάσος μαζί με την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συγγενείς μου και γνωστούς μου…
Μια μέρα που μιλούσα με τους φίλους μου ακούσαμε παράξενους ήχους, όπως βήματα και ομιλίες. Ξαφνικά άρχισα να νιώθω πως έπεφτα… έπεφτα… και μπουμ! Έχασα τις αισθήσεις μου.
 Όταν ξύπνησα ήμουν σε ένα εργοστάσιο με πολλά μηχανήματα, ανθρώπους και δέντρα παντού. Εμένα με έκαναν διαλογή, μετά χαρτοπολτό και με τύπωσαν στο τυπογραφείο ενός κυρίου που έγραφε  συνεχώς δίχως σταματημό. Σε λίγα λεπτά είχα γίνει πολύχρωμο, με χρώματα κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, ροζ, καφέ, γαλάζιο και μωβ. Με πήγαν στο βιβλιοπωλείο και με αγόρασαν κάποιοι πολύ καλοί άνθρωποι. Είχα γίνει ένα ημερολόγιο.
Κατερίνα

Γεννήθηκα σε ένα πανέμορφο δάσος γεμάτο πεύκα. Σιγά σιγά μεγάλωσα κι έγινα ένα όμορφο πεύκο.
Κάποια μέρα ήρθαν άνθρωποι με μηχανήματα μεγάλα και μικρά. Με έκοψαν, όχι μόνο εμένα αλλά και όλους τους φίλους μου. Με πήγαν σε ένα εργοστάσιο όπου με έκοψαν σε μικρότερα κομμάτια, με έκαναν χαρτί και ύστερα με πήγαν στο τυπογραφείο. Με τύπωσαν με γράμματα και πολύχρωμες ζωγραφιές κι έγινα βιβλίο.
Έγινα ένα παραμύθι με νεράιδες, πεταλούδες, λουλούδια και πουλάκια. Μια μέρα ήρθε μία κυρία με αγόρασε και με έκανε δώρο στην κόρη της, την Χρυσούλα. Της άρεσα πάρα πολύ.
                             Χρυσούλα

Η Ιστορία μου είναι μεγάλη. Αν έχεις λίγο χρόνο άκουσέ την. Γεννήθηκα σε ένα δάσος που εκεί ήταν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Εκεί μεγάλωσα.
Μετά από τρία χρόνια ήρθαν κάτι ξυλοκόποι, με έκοψαν και με πήγαν στο εργοστάσιο χαρτοποιίας. Με έκαναν χαρτί και με πήγαν στο τυπογραφείο. Με τύπωσαν και με έκαναν ένα βιβλίο που το έλεγαν Χρωματιστός Κόσμος». Με πήγαν στο βιβλιοπωλείο και με έβαλαν στο ράφι. Με αγόρασε ένα άτακτο παιδάκι.
              Φραγκούλης


Από τους μαθητές της Γ΄ τάξης
υπευθ. εκπ/κος : Καρβελά Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...