Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Είμαι ο καλύτερός σου φίλος;


Την περασμένη Τρίτη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας μία υπέροχη παρουσίαση του προγράμματος «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» και να γνωρίσουμε όλα όσα αφορούν τη σχέση μας με κάθε ζωντανό οργανισμό.
Μιλήσαμε για το σεβασμό και την αγάπη, δυο λέξεις αλληλένδετες θέτοντάς τες ως βασική προϋπόθεση για τη συμβίωση μας με ένα ζώο. Προβληματιστήκαμε αρκετά αναλύοντας τι σημαίνει για μας η φράση: «Είμαι φίλος με το κατοικίδιο μου» και τι είδους φιλίας μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε μένα και σε ένα χάμστερ κλεισμένο στο κλουβί του! Είναι άραγε η φιλία αυτή αμφίπλευρη;
   Ακόμη συζητήσαμε για τις αντιλήψεις και τη σχέση μας όχι μόνο με τα ζώα «συντροφιάς», αλλά με όλα τα ζώα και αναρωτηθήκαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για το τι πάει στραβά με αυτήν.
    Με την βοήθεια της εκπαιδεύτριας διερωτηθήκαμε για αυτά που ξέρουμε  μέχρι τώρα και ψάξαμε τρόπους για να αλλάξουμε όσα δε μας άρεσαν στη σχέση μας με το αγαπημένο μας ζωάκι.

   

    Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μελίτα Λαζαράτου, εκπαιδεύτρια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και την κ. Δέσποινα Καλογεροπούλου, γραμματέα του συλλόγου "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...