Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Το σχολείο μας στην Αθήνα

Ένα αξέχαστο τριήμερο στην Αθήνα έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου στις 16-18 Ιανουαρίου.
Αφορμή για την εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, επισκέφτηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου, όπου κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών, καθώς και την αίθουσα «Ε. Βενιζέλου».
Εκτός από τη Βουλή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και άλλους χώρους. Επισκέφτηκαν την ακρόπολη, όπου θαύμασαν από κοντά τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το θεάτρο Διονύσου, το Ηρώδειο και άλλα σημαντικά μνημεία. Επίσης, παρακολούθησαν την παράσταση «Τα 7 θαύματα του κόσμου» στο Πλανητάριο και την παράσταση της παιδικής λυρικής σκηνής «Ο τσάρος Σαλτάν, η όμορφη τσαρέβνα και ο μαγεμένος κύκνος» σε σκηνοθεσία Κ. Ρουγγέρη. Έκαναν περίπατο στον Εθνικό Κήπο, στην Πλάκα, στην πλατεία Συντάγματος και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου είδαν από κοντά σημαντικά κτίσματα όπως η παλιά Βουλή, η βιβλιοθήκη και το πανεπιστήμιο.
Σίγουρα στη μνήμη των παιδιών οι μοναδικές αυτές στιγμές θα παραμείνουν ανεξίτηλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...