Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Βιβλιο-προτάσεις: "Ο γαργαληστής"


Την αφορμή μας έδωσε το παρακάτω e-mail που μας έστειλε αναγνώστρια του blog:


παρακαλουθώ το blog σας (αν και δεν διαμένω στο νησί) ... προτείνω να το εμπλουτίσετε με προτάσεις για μουσικές και βιβλία... ένα όμορφο παραμύθι-cd του δημήτρη μπασλάμ που αφηγείται ο αντώνης καφετζόπουλος και τραγουδούν οι σωκράτης μάλαμας, γιάννης αγγελάκας, θανάσης παπακωνσταντίνου κ.α., είναι ο γαργαληστής. σας στέλνω μια εικόνα από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις επόμενος σταθμός καθώς και ένα τραγούδι από το cd που προσωπικά ξεχωρίζω.


με εκτίμηση, βερενίκη


Ιδού λοιπόν μερικά ακόμα στοιχεία για τον "γαργαληστή", που βρήκαμε σε σελίδες του διαδικτύου:

Ζούσε πριν από χρόνια, σχεδόν στα βάθη της Ανατολής, ένας παράξενος Ληστής. Kαθόλου Εγωιστής, ούτε κι Εφοπλιστής, Παλαιστής, Τραγουδιστής αλλά μέγας Ταξιδευτής, θεωρούσε ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο το παιδικό γέλιο, γι' αυτό ...και το 'κλεβε!

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι για κάποιον γαργα-ληστή που γαργαλάει έναν ευτυχισμένο Νικολάκη και του κλέβει λιγουλάκι απ' αυτό που θα 'πρεπε να 'χουν όλα τα παιδάκια. Τι είν' αυτό τι να 'ναι αυτό, δεν πρόκειται να σας το πω. Με κίνδυνο της ζωής του λοιπόν, ο Γιάννης Αγγελάκας γυρίζει ξανά στην Καρβάλη και μοιράζει το κλοπιμαίο και σπέρνει την ευφορία και εξάπτει τη φαντασία. Τις περιπέτειες του αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί ο γλυκομίλητος Αντώνης Καφετζόπουλος. Η διήγησή του είναι γεμάτη ρύμες, παρηχήσεις, ομοιοκαταληξίες, μεταφορές, μέτρο και ρυθμό και φυσικά δεν είναι μονοκόμματη. Γίνεται σε δόσεις κι όταν κάνει παύση τη δράση προωθούν φίλοι και μέλη της συμμορίας. Και δεν είναι τυχαίοι αυτοί. Είναι όλοι τους σεσημασμένοι κι έχουν κι από δυο ονόματα: Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Φριντζήλα, Φώτης Σιώτας και Γιάννης Χαρούλης.

2 σχόλια:

Antipariafwni είπε...

KATAPLIKTTIKO!!!!!!EFHARISTOUME VERENIKI!

Ανώνυμος είπε...

http://rapidshare.com/files/20918296/DmtsMpslam_2005_Grglists.rar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...