Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρό;

INTERNET

Αυτή την Παρασκευή 5/2/10

η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλει την ταινία:

«Ο ποντικούλης, ο Πέρεζ»

Ώρα προβολής: 3 μ.μ.

Eίσοδος δωρεάν

 

Περίληψη της ταινίας…

Η Λουτσία είναι ένα μικρό κοριτσάκι που ζει με τους γονείς της. Ο πατέρας της είναι σεφ και της λέει συνεχώς ψέματα ενώ η μητέρα της δουλεύει σε ένα γραφείο μέχρι αργά το βράδυ.

Μια μέρα η Λουτσία χάνει το δοντάκι της. Οι γονείς της την καθησυχάζουν ότι τη νύχτα θα έρθει ο νεραϊδοδοντούλης να της πάρει το δόντι και να της δώσει ένα χρυσό νόμισμα.

Ο Πέρεζ μαζεύει μαργαριταροδοντάκια και τα πουλά στον κοσμηματοπώλη Μοριέντες, ανταλλάσσοντάς τα με χρυσά νομίσματα. Όμως κάποιοι κακοί απαγάγουν το μικρό ποντικό για τα πλούτη. Τότε η Λουτσία με το ξάδερφο της κάνουν τα πάντα για να σώσουν το μικρό ποντικό και την παρέα του και μπλέκονται σε πολλές περιπέτειες.

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Κριτική της ταινίας...

Η ταινία είναι μια απίστευτη περιπέτεια. Μας ενθουσίασε παρα πολύ, επειδή σε πολλά σημεία μας προκάλεσε αγωνία. Επίσης, μας συγκίνησε η προσπάθεια των δυο παιδιών να σώσουν τον ποντικό Πέρεζ και τους φίλους του. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουν για να πετύχουν τον καλό αυτό σκοπό.

Επιπλέον, συγκίνηση μας προκάλεσε αυτό που είχε αναλάβει να κάνει η ομάδα των ποντικών, να δίνει δηλαδή χαρά στα μικρά παιδιά που έχαναν τα δοντάκια τους.

Στενοχωρηθήκαμε στο σημείο που οι απαγωγείς προσπάθησαν να κάνουν κακό στον Πέρεζ και στους φίλους του και τη στιγμή που φυλάκισαν τα ποντίκια, ξεγελώντας τους με ένα ψεύτικο τυρί.

Το μήνυμα που πήραμε από αυτή την ταινία είναι ότι: Οι αληθινοί θησαυροί βρίσκονται στην καρδιά μας.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης

Ετικέτες Technorati: ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...