Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δραστηριότητες στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης

«Η μάνα μας, η θάλασσα» από τη Β΄ τάξη

2 3 Χρήστος Σκιαδάς DSC03789

Ζωγραφική με τέμπερες (14 Ιανουαρίου 2010)

Όπως είναι γνωστό, το σχολείο μας συμμετέχει από φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με θέμα τη θάλασσα. Εικαστικά έργα των μαθητών του σχολείου μας, που ασχολούνται με το θέμα αυτό στην Ευέλικτη ζώνη, θα αποσταλούν στα πλαίσια του προγράμματος στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εικαστική έκθεση με έργα μαθητών από όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης δημιούργησαν για το σκοπό αυτό έργα ζωγραφικής με τέμπερες, πολύ αξιόλογα για την ηλικία τους, με θέμα φυσικά τη θάλασσα μέσα από τα μάτια τους. Άλλοτε γαλήνια μέσα στην ομορφιά της, με τα πλάσματα και τους ανθρώπους που ζουν απ’ αυτήν, άλλοτε φουρτουνιασμένη ή από περιβαλλοντική σκοπιά επιβαρυμένη από τους ρύπους, αποτελεί εμφανώς ισχυρή έμπνευση για τις παιδικές ψυχές στο όμορφο νησί μας!

DSC03800 DSC03809 DSC03806

Ημερολόγιο – καραβάκι (21 Ιανουαρίου 2010)

Και αφού περάσαμε στο νέο έτος 2010, σκεφτήκαμε να κατασκευάσουμε ένα ημερολόγιο με θέμα τα καράβια, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού μας. Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική του κολλάζ. Από παλιές εφημερίδες τα παιδιά διάλεξαν εικόνες που τους άρεσαν ή λευκά κομμάτια με γράμματα κι έκοψαν τριγωνικά κομμάτια για πανιά και σημαίες

Μικρή εγκυκλοπαίδεια «Τα ζώα της θάλασσας» (25 Ιανουαρίου 2010)

Με αφορμή την ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος σχετικά με τα ζώα και μετά από προβολή του ντοκυμαντέρ: «Τα βάθη του ωκεανού» (DVD του BBC EARTH / planet earth από την Καθημερινή) οι μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες και εικόνες για διάφορα πλάσματα της θάλασσας, όπως για τα δελφίνια, τις φάλαινες, τις χελώνες, τους αχινούς, τους ιππόκαμπους, τα μύδια, τα καλαμάρια και πολλά άλλα. Με το υλικό αυτό φτιάξαμε τη δική μας μικρή εγκυκλοπαίδεια για τα ζώα της θάλασσας.

1 2

Μάσκες – καπέλα «κάβουρες και μέδουσες» (4 Φεβρουαρίου 2010)

Με αφορμή τις απόκριες κατασκευάσαμε καπέλα – μάσκες με θέμα τα θαλασσινά ζώα: κόκκινους κάβουρες για τα αγόρια και ροζ μέδουσες για τα κορίτσια. Στο μεταξύ ακούσαμε και το αποκριάτικο παραδοσιακό τραγούδι «Παντρεύουνε τον κάβουρα»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...