Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εργαστήρι comics και ψηφιδωτού στο σχολείο μας

Ο μαγικός κόσμος των comics

Ο Δήμος της Αντιπάρου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» της Μ.Κ.Ο. “Διάδραση” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος, τη Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας κάποιοι από τους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι για λίγες ώρες μετέτρεψαν τις αίθουσες μας σε δημιουργικό εργαστήρι comics για τους μικρούς μαθητές και εργαστήρι ψηφιδωτών για τους ενήλικες.

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας, από τους μικρότερους ως τους μεγαλύτερους, ήρθαμε σε επαφή με το σχεδιασμό των comics. Μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα για την τεχνική με την οποία δημιουργούμε comics, κι ότι αυτά μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους καλύτερους τρόπους έκφρασης, μέσα από τις ιστορίες που κάθε φορά πλάθουμε με τη φαντασία μας.

Ακόμη μας δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τα δικά μας μικρά comics χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το χιούμορ μας και η αλήθεια είναι ότι γελάσουμε αρκετά με το αποτέλεσμα. Συζητήσαμε και ρωτήσαμε πάρα πολλά σχετικά με τη δημιουργία τους και όλες οι απορίες μας λύθηκαν από τους δύο κομίστες που ήρθαν στο νησί μας, τον κ. Σπύρο Δερβενιώτη και την κ. Αλεξία Οθωναίου οι οποίοι μας έκαναν να περάσουμε ευχάριστες και δημιουργικές ώρες μαζί τους.

Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στο εργαστήρι των comics, πολλοί από τους γονείς μας δημιουργούσαν τα δικά τους μικρά έργα τέχνης στο εργαστήρι ψηφιδωτού στη διπλανή αίθουσα. Γνώρισαν αρκετά γύρω από την τέχνη και την τεχνική του ψηφιδωτού υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της κυρίας Ειρήνης Συριανού.

Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε το Δήμο Αντιπάρου και όλους τους συντελεστές τους προγράμματος για αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης

Φωτογραφίες από το εργαστήρι comics

Εικόνα 269

Εικόνα 270

Εικόνα 273

Εικόνα 274

Εικόνα 275

Εικόνα 277

Εικόνα 279

Φωτογραφίες από το εργαστήρι ψηφιδωτού

Εικόνα 269

Εικόνα 270

Εικόνα 271

Εικόνα 272

Εικόνα 273

Εικόνα 274

Εικόνα 275

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...