Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Η Αντίπαρος στα χρόνια των ΕνετώνΜετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-11, στα πρώτα μαθήματα της Ιστορίας μιλήσαμε για την άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους το 1204 και τους Βενετούς, τους Γενουάτες και άλλους κατακτητές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε μία εργασία για το Δουκάτο του Αιγαίου και το Κάστρο της Αντιπάρου.

Πρώτος και βασικός μας στόχος ήταν να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας, μιας και η Αντίπαρος διαθέτει το Κάστρο, έναν αποικιακό ενετικό οικισμό μοναδικό σε όλο το Αιγαίο.

Δεύτερος στόχος ήταν να γνωρίσουμε και τα ενετικά κάστρα της γειτονικής Πάρου.

Τρίτος στόχος ήταν η ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης, μέσα από την ανακάλυψη και την οικοδόμηση της νέας γνώσης.

Μελετήσαμε βιβλία, περιοδικά, προηγούμενες εργασίες εκπαιδευτικών, ερευνήσαμε στο διαδίκτυο και συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικές με τις Σταυροφορίες και ειδικότερα την 4η, το Δουκάτο του Αιγαίου και τα νομίσματα που κυκλοφόρησαν σε αυτό, τα οικόσημα του Δουκάτου και της Αντιπάρου ειδικότερα.

Συμμετείχαμε ενεργά στην κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού, που πήρε την τελική του μορφή μετά την επίσκεψή μας στο Κάστρο στις 10 Ιουνίου 2011. Δημιουργήσαμε ένα έντυπο, του δώσαμε τον τίτλο: «Η Αντίπαρος στα χρόνια των Ενετών» και το αναρτήσαμε στο blog του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...