Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Βιβλιο-προτάσεις: "Ο συναχωμένος κόκορας"

Ο Ερίκος είναι ένας ωραίος κόκορας με χρυσοκόκκινη ουρά και πλουμιστό λειρί. Ξυπνάει κάθε πρωί τους κατοίκους της Ντελαγκράτσια, κακαρίζοντας με έξι διαφορετικούς τρόπους. Μια μέρα όμως πέφτει μια δυνατή νεροποντή και ο Ερίκος συναχώνεται. Έχει πονοκέφαλο, ρίγη και κρυάδες και σαν να μην έφτανε αυτό βραχνιάζει και δε μπορεί να κακαρίζει δυνατά για να ξυπνάει τον κόσμο τα πρωινά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Ντελαγκράτσια να χουζουρεύουν από το πρωί ως το βράδυ και από το βράδυ ως το πρωί. Ο δήμαρχος καλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην κρεβατοκάμαρά του και οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφασίζουν να σώσουν τον Ερίκο και να προσλάβουν ένα νέο δυναμικό κόκορα στη θέση του. Απελπισμένος ο Ερίκος με μάτια θολά από τα δάκρυα, μαζεύει τα λιγοστά του υπάρχοντα και ετοιμάζεται να φύγει για πάντα από τη Ντελαγκράτσια. Τη στιγμή όμως που περνάει έξω από την παιδική χαρά μια ευχάριστη έκπληξη τον περιμένει...
Στη Β' τάξη, αφού διαβάσαμε το παραμύθι, διασκεδάσαμε σχεδιάζοντας πολλούς συναχωμένους κόκκορες για να στολίσουμε την τάξη μας!
"Ο συναχωμένος κόκορας" του Ευγένιου Τριβιζά καθώς και όλες οι υπόλοιπες "ιστορίες από το νησί των πυροτεχνημάτων" κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...