Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδισε τις εντυπώσεις η φετινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση!


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η φετινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αντιπάρου.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΧΑΡΙΣΑΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου εντυπωσίασαν με τα δύο θεατρικά που παρουσίασαν, «Τα Χριστούγεννα του Κοκκινολαίμη» και «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», τα οποία διασκεύασαν αντίστοιχα οι νηπιαγωγοί Κατερίνα Δανιηλίδου και Ρούλα Σούρμπη. Τόσο οι ερμηνείες των «μικρών ηθοποιών», όσο και τα κοστούμια και τα σκηνικά, ανέδειξαν μία δουλειά που έγινε με πολλή διάθεση και μεράκι! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις νηπιαγωγούς!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΓΕΨΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!
Οι Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου παρουσίασαν μία πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή παράσταση: Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ένα δέντρο, μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά, διασκευασμένο και προσαρμοσμένο στο Μαύρο Θέατρο.
Όλα τα φώτα της αίθουσας Καλουδά έσβησαν, οι λάμπες “black light” άναψαν και το κοινό κρατήθηκε προσηλωμένο σε μία ατμόσφαιρα μαγείας και ονείρου που πλημμύρισε το χώρο. Οι θεατές παρακολούθησαν ένα ευφυέστατο παιχνίδι μεταξύ ορατού και αόρατου, μέσα από το οποίο αυτά που φαντάζουν αδύνατα γίνονται δυνατά και η ψευδαίσθηση μαγνητίζει το βλέμμα. Κανείς δε μπορεί να περιγράψει το θέαμα με λόγια.
Πολλοί μίλησαν για την «καλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε ποτέ στην Αντίπαρο», πράγμα που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, καθώς η παράσταση ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας από όλους.
Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσουμε πρώτους από όλους τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες, για την άψογη παρουσία τους πάνω στη σκηνή και που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε μία μορφή παράστασης που δε θεωρείται εύκολη για την ηλικία τους. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που σηκώθηκε όρθιο από ενθουσιασμό, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθειά τους.
Όταν ήρθε στο μυαλό μας η ιδέα να παρουσιάσουμε Μαύρο Θέατρο στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, ξέραμε από την αρχή ότι δε θα ήταν εύκολο. Παρ’ όλα αυτά, ο ενθουσιασμός μας μας έδωσε την ώθηση να το προσπαθήσουμε. Δε θα τα είχαμε καταφέρει όμως αν δεν είχαμε την υποστήριξη συγκεκριμένων ανθρώπων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:
- Τη διευθύντριά μας, Μαρία Κονταράτου, που στήριξε από την αρχή την ιδέα μας και μας βοήθησε να την υλοποιήσουμε.
- Τους γονείς των μαθητών μας, που επίσης δέχτηκαν με χαρά να συνεργαστούν.
- Τη δασκάλα του ολοήμερου τμήματος, Αναστασία Καρβελά, που, ως αφηγήτρια του παραμυθιού, πρόσθεσε με τη γλυκιά φωνή της ακόμα περισσότερη μαγεία στην παράσταση.
- Το δάσκαλο της Δ΄ τάξης, Μιχάλη Σακαρίδη, για τη σημαντική του βοήθεια στα παρασκήνια.
- Τις νηπιαγωγούς, Δανιηλίδου Κατερίνα και Σούρμπη Ρούλα, με τις οποίες υπήρξε άψογη συνεννόηση για την προσαρμογή των σκηνικών και την κοινή χρήση του χώρου.
- Όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: γονείς, μαθητές, φίλους, συναδέλφους που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σεβάστηκαν την προσπάθειά μας και τις παρακλήσεις μας για τη μη λήψη φωτογραφιών με φλας και έδειξαν με το χειροκρότημα και τα καλά τους λόγια ότι εκτίμησαν τη δουλειά μας.

Οι δάσκαλοι της Α΄ και της Β΄ τάξης
Έλενα Νούλα και Βασίλης Ζέλκας


TO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε και το παζάρι που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους Άννα Πίτσαρη και Νίκο Χριστόπουλο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του περιβαλλοντικού προγράμματος «Υπαίθρια Διαβίωση και εκπαίδευση», που θα εκπονηθεί από τον Ιανουάριο εώς τον Ιούνιο του 2012.
Ευχαριστούμε όσους έφεραν κάθε λογής είδη για το παζάρι, καθώς και όσους ενίσχυσαν οικονομικά τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις.


Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η έκθεση βιβλίων που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για τη γενικότερη συνεργασία και υποστήριξη, αλλά και για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ της εκδήλωσης.

Παρακάτω δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Η λήψη δεν είναι πολύ καλή, καθώς οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χωρίς φλας, σε συνθήκες ελάχιστου φωτισμού. Σύντομα θα δημοσιευτούν και αποσπάσματα βίντεο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φετινή γιορτή ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους μας! Οτι θα απολαμβάναμε παραστάσεις απο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό τόσο πρωτοποριακές και τόσο επαγγελματικές... ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.!
Αψογη συνεργασία, που μας δίδαξε ότι όταν δουλεύουμε ομαδικά μπορούμε να κάνουμε ...θαύματα!Μπράβο σε όλους σας, και εύχομαι να συνεχίσετε να μας εκπλήσσετε ευχάριστα! Αυτό να'ναι μόνο η αρχή...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού .
Στα παιδιά που είχαν τους ρόλους στο μαύρο θέατρο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την άψογη υλοποίηση του έργου.
Μπράβο στους δασκάλους για τις πολλές και ωραίες ιδέες.
Ήταν ενα δημιουργικό και πετυχημένο δεκαπενθήμερο πριν τα Χριστούγεννα.
Και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ...
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...