Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποδηλατοπορεία 2012



Το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου, ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιπάρου "Αντίπαρος Εν Πλω" διοργανώνουν
ποδηλατοπορεία στην Αντίπαρο,
την Κυριακή 13 Μαϊου.

Με το γεγονός αυτό, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά οι "Ποδηλάτες" http://www.podilates.gr/ σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Αφετηρία στο Λιμάνι της Αντιπάρου, την Κυριακή 13 Μαΐου, ώρα 10.00 π.μ. 
Διαδρομή Λιμάνι-Γλυφά-Λιμάνι (περίπου 8 χλμ.)

Στην ποδηλατοπορεία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου, κάθε ηλικίας.
To Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου θα συμμετέχει επίσημα με την Περιβαλλοντική του ομάδα (μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) στα πλαίσια του πρόγράμματος "Υπαίθρια Διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπάιδευση" και υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Βασίλη Ζέλκα, Αναστασία Καρβελά και Βασίλη Καϋμενόπουλο.
Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, αν το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην ποδηλατοπορεία με τη συνοδεία και την ευθύνη των γονέων τους.



Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, καπέλο και να έχουν μαζί τους νερό.



Η ποδηλατοπορεία, εκτός του ότι φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση και τον αθλητισμό, συντελεί στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου φιλικού προς το περιβάλλον και τρόπου εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα συντελεί στη γνωστοποίηση των αιτημάτων των ποδηλατών για ασφαλή διέλευση των πεζών και των ποδηλατών από τους δρόμους και τους πεζοδρόμους.

Σας περιμένουμε την Κυριακή, για να απολαύσουμε μια βόλτα με το ποδήλατο στο νησί της Αντιπάρου.

2 σχόλια:

Nancy είπε...

I really like your blog and reading all the things you do in school. Thank you for cleaning the harbour area. Good luck to everyone who takes part in the cycle run.

Nancy είπε...

I saw some photographs of you all cycling. It looked like fun. I was really pleased to see so many of you wearing helmets. Remember to stay safe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...