Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη στο ταχυδρομείο

Β’ τάξη

Στην ενότητα 15 «Αλληλογραφώ» του βιβλίου της Γλώσσας οι μαθητές καλούνται να μάθουν πώς γράφουμε και στέλνουμε ένα γράμμα. Αφού μελετήσαμε διάφορους τύπους επιστολών (φιλική, επίσημη, φαξ, e-mail), τη δομή και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε σ’ αυτές, αλλά και τον τρόπο που συμπληρώνουμε τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη στο φάκελο, μας ήρθε η ιδέα να γράψουμε ένα πραγματικό γράμμα και να το στείλουμε!

Έτσι, διαλέξαμε να στείλουμε ο καθένας τη ζωγραφιά και το γράμμα του στην παιδική εκπομπή της ΕΤ1 «Ουράνιο τόξο» με την ελπίδα ότι θα τα διαβάσουν και θα τα δείξουν στην τηλεόραση! Το κάθε παιδί έγραψε λίγα λόγια για τον εαυτό του κι έβαλε το γράμμα του μαζί με τη ζωγραφιά σε φάκελο, όπου συμπλήρωσε τις διευθύνσεις και κόλλησε το γραμματόσημο στα σημεία που πρέπει.

Όλοι μαζί επισκεφτήκαμε το ταχυδρομείο, ρίξαμε τους φακέλους στο ταχυδρομικό κουτί, ενώ ο ευγενικός υπάλληλος (και τον ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο και την υπομονή του!) μας έλυσε διάφορες απορίες περιγράφοντας τη διαδρομή που ακολουθούν οι επιστολές, ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους. Ακόμα, μας έδειξε τις ταχυδρομικές θυρίδες, αλλά και πώς αδειάζουν το ταχυδρομικό κουτί!

Και κάτι άλλο: Στείλαμε, επίσης, τη συλλογή ποιημάτων μας «Το τραγούδι της φιλίας» μαζί με ένα γράμμα στην παιδική εφημερίδα «Οι Ερευνητές» της «Καθημερινής», που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο. Ελπίζουμε να τους αρέσει και να τη δημοσιεύσουν σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη τους!

clip_image002clip_image002[4]

clip_image002[6]clip_image002[8]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στη δασκάλα της Β΄ Δημοτικού κας. Ελευθερίας, για τις πρωτοβουλίες που παίρνει, και για τις δραστηριότητες που κάνει συνεχώς με τα παιδιά.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τις ωραίες φωτογραφίες που ανεβάζετε στο ιστολόγιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...