Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου στην Ιταλία

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ Comenius, το οποίο έχει τίτλο «See the sea»,το χρονικό διάστημα 8/03- 12/03/10 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία αντιπροσωπείας του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου, αποτελούμDSC02198ενη από τους εκπαιδευτικούς: Καρβελά Αναστασία, Σουλίδη Σταύρο και Σακαρίδη Μιχάλη.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία οργανώθηκε από το Συντονιστικό Σχολείο Ιstituto Comprensivo San Biagio, στη Ραβέννα, συμμετείχαν ακόμα αντιπροσωπείες από τα εταιρικά σχολεία της Σκωτίας, Ισπανίας και της Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τέσσερα σχολεία της Ιταλίας και να γνωρίσουμε από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά όλων των εταιρικών σχολείων ζωγράφισαν και έφτιαξαν κατασκευές από χαρτόνι, ψηφιδωτά, πλαστικά μπουκάλια και παρουσιάστηκε μια έκθεση που διήρκησε μια εβδομάδα. Στην έναρξη της έκθεσης παραβρέθηκαν καθηγητές του τοπικού πανεπιστημίου που μίλησαν για την αναγκαιότητα συνεργασίας των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, τοπικοί φορείς, δάσκαλοι και γονείς.

Παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις και συναυλία που ετοίμασαν οι μαθητές δύο σχολείων σε διαδοχικές μέρες.

DSC02042

DSC02025

DSC02046

Έγινε προγραμματισμός δράσης της επόμενης περιόδου και της επόμενης συνάντησης που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Ισπανία.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το δήμαρχο της πόλης και να γνωρίσουμε και την Ελληνίδα αντιδήμαρχο της πόλης κ. Ηλέκτρα Σταμπουλή, που μας έδωσε πολλές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας.

Τέλος, ξεναγηθήκαμε σε ιστορικά μέρη της Ραβέννας όπως: τοποθεσίες, εκκλησίες, μουσεία καθώς και τις αλυκές της Σερβίας, όπου παράγεται εξαιρετικής ποιότητας αλάτι, αλλά είναι και ένας σημαντικός βιότοπος όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες πουλιά.

Αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις και το πρόγραμμα προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην απάλειψη στερεότυπων που υπάρχουν ανάμεσα στους λαούς και προσέφερε γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...