Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Καθαρισμός ακτών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 εξόρμηση καθαρισμού ακτών στον Αϊ-Γιώργη και το Δεσποτικό. Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ συνέλλεξαν απορρίμματα στην παραλία του Αϊ-Γιώργη, ενώ τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης πέρασαν με καΐκι στο νησάκι του Δεσποτικού, όπου καθάρισαν την παραλία και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρα από τον κ. Γιάννο Κουράγιο.
Οι μαθητές, που ήταν εφοδιασμένοι με γάντια και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων του Δικτύου Μεσόγειος SOS, γέμισαν με απορρίμματα 25 μεγάλες σακούλες. Το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών ήταν πλαστικά μπουκάλια και σακούλες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και για το μήνυμα που έστειλαν σε μικρούς και μεγάλους για καθαρές παραλίες, απαλλαγμένες από σκουπίδια.
Ευχαριστούμε:
- την Κοινότητα Αντιπάρου για τη μεταφορά των μαθητών στον Αϊ-Γιώργη με το λεωφορείο,
- τον κ. Μαριάνο Γιώργο για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο Δεσποτικό, αλλά και τη βόλτα με το καΐκι στη σπηλιά της φώκιας και τον Επιτάφιο,
- τον κ. Γιάννο Κουράγιο για την ξενάγηση των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού.

3

4

5

7

8

2

1

1 σχόλιο:

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Μπράβο παιδιά ! Συγχαρητήρια !!

Και ο δικός μας καθαρισμός παραλίας εδώ στην Άνδρο: http://dimgavriou.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...