Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;

clip_image002

 

Αυτή την Παρασκευή 28/1/11

η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλει την ταινία:

«O Μάγος του Οζ»

Είσοδος δωρεάν

Περίληψη της ταινίας

Η Ντόροθυ ζει με τη θεία της την Εμ σε ένα αγροτόσπιτο. Ο καλύτερος της φίλος είναι ένα κουταβάκι ο Τότο. Η κ. Γκολτς που είναι ιδιοκτήτρια της περιοχής και κακιά θέλει να της πάρει το σκύλο της. Φεύγει για να τον σώσει αλλά ξαφνικά ο καιρός χαλά και προσπαθεί να επιστρέψει κοντά στη θεία της. Ο κυκλώνας αγκαλιάζει το σπίτι και εκείνη χάνεται στη δίνη του. Ταξιδεύει πέρα από το ουράνιο τόξο και προσγειώνεται σε μια σμαραγδένια πολιτεία. Ζει πολλές περιπέτειες και γνωρίζει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο και το δειλό λιοντάρι που θα γίνουν οι καλύτεροι της φίλοι. Μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν το μάγο του Οζ που θα την βοηθήσει να γυρίσει πίσω στο σπίτι της, στο Κάνσας.

Κριτική της ταινίας...

Η ταινία βασισμένη στο βιβλίο Ο Μάγος του Οζ έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη οικογενειακή ταινία όλων των εποχών. Μας άρεσε η μαγευτική χώρα του Οζ γεμάτη με μαγεμένα δάση, σκιάχτρα που χορεύουν, λιοντάρια που τραγουδούν, καλές και κακές μάγισσες.

Η Ντόροθυ συναντά ένα σκιάχτρο χωρίς μυαλό, έναν τενεκεδένιο άνθρωπο χωρίς καρδιά και ένα δειλό λιοντάρι και γίνονται φίλοι. Μαζί προσπαθούν να ξεφύγουν από την κακιά μάγισσα που θέλει να πάρει από το κοριτσάκι τα κόκκινα γοβάκια για να κυριαρχήσει στον κόσμο. Διασκεδάσαμε με τα παθήματα της μάγισσας, αλλά στενοχωρηθήκαμε όταν έπιασε το κοριτσάκι και το έκλεισε σε ένα δωμάτιο, έχοντας λίγα μόνα λεπτά ζωής.

Βλέποντας την ταινία καταλάβαμε ότι ακόμα και στον κίνδυνο βρίσκεις φίλους που σε αγαπάνε και σε προστατεύουν. Όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο γινόμαστε δυνατοί, έξυπνοι, θαρραλέοι!!!

Οι ήρωες της ταινίας σας περιμένουν στον Κίτρινο Τούβλινο Δρόμο και πάνω από το Ουράνιο Τόξο!!

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...