Η προσπάθειά μας να φτιάξουμε κουλουράκια και λιόψωμα είχε τεράστια επιτυχία. Μαθητές και μητέρες ενθουσιάστηκαν! Γι’ αυτό στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και λόγω της γιορτής της Αποκριάς ετοιμάσαμε πολύχρωμα γλειφιτζούρια!
Η μαμά της Μαρίας, η κ. Αρσενία, έφερε τα υλικά που χρειάζονταν και μας έδειξε τον τρόπο που φτιάχνονται. Μαζί της και η μαμά του Χάρη και της Σάρας, η κ. Μπετίνα και η μαμά του Νίκου, η κ. Ιωάννα.
Βουτυρώσαμε μια κατσαρόλα και βάλαμε μέσα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 φλιτζάνι γλυκόζη και 1 φλιτζάνι νερό.
Βάλαμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας.
Μόλις άρχισε να βράζει, σταματήσαμε να ανακατεύουμε. Η καραμέλα είναι έτοιμη μόλις φτάσει 150ο C. Τότε προσθέσαμε το χρώμα.
Βγάλαμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Είχαμε απλώσει πάνω στα θρανία μας λαδόκολλα και πάνω τους είχαμε βάλει καλαμάκια.
Με μια βουτυρωμένη κουτάλα ρίξαμε πάνω σε κάθε καλαμάκι καραμέλα και περιμέναμε να κρυώσει. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό!!
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης.
Η δασκάλα της τάξης: Καρβελά Αναστασία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου