Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου εντάχθηκε στο έργο «ΔΟΡΥ»

 

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη Υποδομών για την αρχική εξυπηρέτηση αναγκών των φορέων του Δημοσίου Τομέα απομακρυσμένων περιοχών για προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνιών με τη χρήση του Δημόσιου Δορυφορικού Συστήματος Hellas Sat – ΔΟΡΥ». Ο φορέας υλοποίησης είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το έργο «ΔΟΡΥ» αποτελεί ένα έργο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών που καλύπτει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού (κεντρικού επίγειου σταθμού, δικτύου πρόσβασης και δορυφορικών τερματικών) και την παροχή δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών, καθώς και τη διασύνδεση με το Διαδίκτυο και το εσωτερικό δίκτυο των φορέων του Δημοσίου Τομέα που περιλαμβάνονται στη διακήρυξη του έργου. Αφορά κυρίως στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, και περιλαμβάνει περιπτώσεις που εξυπηρετούνται καλύτερα μέσω δορυφόρου, στα πλαίσια των στόχων της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύντομα πρόκειται να εγκατασταθεί δορυφορικός εξοπλισμός στο σχολείο μας, ώστε να είναι δυνατή η σύνδεσή μας με το διαδίκτυο μέσω δορυφόρου.

 

Ετικέτες Technorati:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα.
Χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία στη μάθηση.

V.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...