Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;

Mail

Αυτή την Παρασκευή 15/1/10

η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλλει την ταινία:

«TAΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Ώρα προβολής 3:15 μ.μ.

Eίσοδος δωρεάν

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Τσιχίρο, ένα μικρό κορίτσι από την Ιαπωνία, ταξιδεύει με τους γονείς της κι ανακαλύπτουν μαζί μια εγκαταλειμμένη πόλη σ’ ένα μυστηριώδες δάσος. Μόλις πέφτει το σκοτάδι, όμως, συμβαίνουν μαγικά πράγματα και εμφανίζονται παράξενα όντα!

Η Τσιχίρο πρέπει να πιάσει δουλειά σ’ ένα μαγικό κάστρο, να θυμάται το όνομά της για να μην ξεχάσει τον πραγματικό εαυτό της, να φανεί γενναία για να λύσει τα μάγια που μεταμόρφωσαν τους γονείς της σε… γουρούνια, αλλά και για να σώσει τον καινούριο φίλο της, τον Χακού, που τόσο τη βοήθησε!

Ένας άνθρωπος – αράχνη, η κακιά μάγισσα Γιουμπάμπα και η καλή δίδυμη αδερφή της, φαντάσματα, μαγικά πλάσματα και θεοί πότε την εμποδίζουν και πότε τη βοηθούν να καταφέρει να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο που άφησε πίσω της μαζί με τους γονείς της.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μας άρεσε που η ταινία είχε αγωνία και πολλή φαντασία, ενώ μας παραξένεψαν όλα τα μαγικά και τα αλλόκοτα πλάσματα. Δε μας άρεσε που οι γονείς της Τσιχίρο μεταμορφώθηκαν σε γουρούνια και η Τσιχίρο άλλαξε όνομα κι έπρεπε να κάνει ένα σωρό δύσκολα και τρομαχτικά πράγματα για να μη δυσαρεστήσει τη μάγισσα, αλλά στο τέλος έγινε γενναία. Φοβηθήκαμε όταν κινδύνεψε η ζωή του δράκου (Χακού), αλλά χαρήκαμε όταν λύθηκαν τα μάγια χάρη στην Τσιχίρο.

Μάθαμε ότι το να είναι κανείς λαίμαργος και άπληστος έχει άσχημο αποτέλεσμα και στη ζωή κερδίζει όποιος είναι καλός φίλος και βοηθά όποιον έχει ανάγκη μοιράζοντας απλόχερα αγάπη χωρίς διακρίσεις. Είδαμε ότι η καλοσύνη και η ευγένεια ανταμοίβονται κι ότι για να φτάσει κανείς στο σκοπό του χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα.

Η ευτυχία δε βρίσκεται στα πλούτη και την αφθονία, αλλά στη φιλία και την οικογένεια.

Ετικέτες Technorati: ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...