Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;



Αυτή την Παρασκευή 26/2/2010


η Κινηματογραφική Λέσχη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου


στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»


θα προβάλει την ταινία:


«ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»


Ώρα προβολής: 3.15 μ.μ



Eίσοδος δωρεάν


Περίληψη της ταινίας


Ο Καρλ και η Έλλι από μικροί ονειρεύονται να γίνουν εξερευνητές και να ζήσουν στους παραδεισένιους καταρράκτες της Ν. Αμερικής. Παντρεύονται, γερνάνε ευτυχισμένοι μαζί και η Έλλι πεθαίνει άρρωστη χωρίς να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της.


Ο μικρός πρόσκοπος Ράσελ εμφανίζεται στη ζωή του γέρου πια Καρλ τη στιγμή που ο Καρλ προσπαθεί να σώσει το σπίτι που έζησε όλα αυτά τα χρόνια από τα νύχια των οικοπεδοφάγων…


Το σπίτι απογειώνεται με χιλιάδες μπαλόνια προς τη Ν. Αμερική, προς το όνειρο του Καρλ και της Έλλι, αλλά και προς τον κίνδυνο, την περιπέτεια και τη συγκίνηση…


Ο γέρος Καρλ, ο μικρός Ράσελ, ένα σπάνιο πουλί — η Κέβιν και ένας πιστός σκύλος μπλέκονται σε μία συγκινητική περιπέτεια στην προσπάθεια να πετύχουν ο καθένας τους και όλοι μαζί το σκοπό τους.



Κριτική της ταινίας...


Η ταινία είναι μια τρυφερή ιστορία με πολλή αγάπη και συγκίνηση που μας διδάσκει πρώτα από όλα ότι ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, όσες δυσκολίες κι αν ορθώνονται μπροστά μας. Με την εμπιστοσύνη και την αλληλοστήριξη μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, δεν έχει σημασία η ηλικία ή οι ικανότητες του καθένα.


Είδαμε πως η φαντασία και τα όνειρα δεν είναι προνόμιο μόνο των νέων και πως δεν πρέπει να τα παρατάμε, ειδικά όταν έχουμε δώσει μια υπόσχεση.


Ακόμη συνειδητοποιήσαμε πως όσα και όσοι θαυμάζουμε δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται ή πιστεύουμε. Συχνά είναι πράγματα ή άνθρωποι που μας απογοητεύουν και δεν αξίζουν το θαυμασμό μας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να ζει ο καθένας τη δική του ζωή και τα δικά του όνειρα όπως τα θέλει.


Ελπίζουμε να σας αρέσει!


Οι μαθητές της Β΄ τάξης



Ετικέτες Technorati: ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...