Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αλληλογραφώντας


Με αφορμή την Ενότητα 15 του βιβλίου της Γλώσσας της Β΄ τάξης με τίτλο "Αλληλογραφώ", αποφασίσαμε να γράψουμε όλοι από ένα γράμμα στην περσινή μας δασκάλα, την κυρία Ελευθερία Ζέλκα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς Πάρου. Της γράψαμε πώς περνάμε φέτος, της είπαμε πόσο μας λείπει, της φτιάξαμε ζωγραφιές. Ύστερα τα βάλαμε όλα σε ένα φάκελο, γράψαμε τις διευθύνσεις όπως μάθαμε στο μάθημα της Γλώσσας, πήγαμε στο ταχυδρομείο και στείλαμε τα γράμματά μας. Περιμέναμε με αγωνία την απάντησή της και όταν αυτή ήρθε χαρήκαμε πολύ με όσα μας έγραψε στο γράμμα της η κυρία Ελευθερία. Μαζί με το δικό της γράμμα, μας έστειλε και γράμματα από τους φετινούς της μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του ολοήμερου τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς. Εκείνοι μας έγραψαν για το χωριό τους, για τα όμορφα πράγματα που κάνουν στο σχολείο τους και μας είπαν πως θέλουν πολύ να μας γνωρίσουν. Έτσι και εμείς τους απαντήσαμε με ένα νέο γράμμα λέγοντάς τους τι κάνουμε στο δικό μας σχολείο, πώς περνάμε στο νησί μας και τι μας αρέσει να κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας.
Εκτός όμως από τους μαθητές της Αγκαιριάς, αλληλογραφήσαμε και με ένα άλλο σχολείο πολύ μακριά από το νησί μας. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θυάμου Αιτωλοακαρνανίας πήραν την πρωτοβουλία και μας έστειλαν ένα γράμμα περιγράφοντας το δικό τους σχολείο και τη ζωή στο βουνό, ενώ ζήτησαν να μας γνωρίσουν και να τους πούμε πώς είναι να μεγαλώνει ένα παιδί κοντά στη θάλασσα.
Έτσι λοιπόν τους στείλαμε το παρακάτω γράμμα:


Αντίπαρος, 25/4/2012

Αγαπητοί μας φίλοι,
Χαρήκαμε που πήραμε το γράμμα σας και μάθαμε για το σχολείο σας και για το χωριό σας.
Το νησί μας είναι μικρό αλλά πολύ όμορφο. Βρίσκεται απέναντι από ένα άλλο νησί, την Πάρο. Το νησί μας έχει σπίτια άσπρα με μπλε, εκκλησίες, παιδική χαρά, πολλές παραλίες, δέντρα, καφενεία, καφετέριες, ταβέρνες... Έχει περίπου 1000 κατοίκους, αλλά το καλοκαίρι έχει και πολλούς τουρίστες.
Το σχολείο μας έχει δύο αυλές, πολλά δέντρα και λουλούδια. Είναι μεγάλο. Έχει υπολογιστές, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και έξι τάξεις. Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι και μέσα στην τάξη μας έχουμε πολλά κολάζ, ζωγραφιές, κατασκευές, βιβλιοθήκη με παραμύθια και ένα χαλί με μαξιλάρια.
Στο νησί μας έχουμε λίγα δέντρα και ζώα και μας αρέσει πολύ! Στη θάλασσα βλέπουμε πολλά καράβια και καϊκια και τώρα την άνοιξη αρχίσαμε σιγά σιγά τις βουτιές. Σας στέλνουμε φωτογραφίες για να δείτε πώς είναι το σχολείο μας και το νησί μας.

Με αγάπη,
Κατερίνα, Αντριάν, Ανδρέας, Αλεξάνδρα, Μαρία, Ράνια, Φραντζέσκα, Ποθητή, Αντμίρα, Λευτέρης, Βικτωρία, Βιόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...