Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ακούστε το νερό... κάτι έχει να μας πει!



Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον κόσμο μας χωρίς νερό. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Το νερό είναι πηγή ζωής και η προστασία του βρίσκεται στα χέρια μας. Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει όλα τα παραπάνω, τα επαναλαμβάνουμε, μα στην πραγματικότητα κανείς μας δεν σκέφτεται σε βάθος την πραγματική σημασία της ύπαρξης και της προστασίας του νερού. Συνεπώς μένουμε αμέτοχοι περιμένοντας κάποιον «Σούπερ Ήρωα» να σώσει τον πλανήτη από τα χέρια μας (;).
Φέτος λοιπόν, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο πιο σοβαρά με το νεράκι μας εκπονώντας στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Αγωγής το πρόγραμμα με το όνομα «Με πινέλο βουτηγμένο στο χρώμα, βάφω μπλε τον πλανήτη μου ακόμα!»
Ναι, μπορούμε να συνεχίζουμε να ζωγραφίζουμε ΑΚΟΜΑ μπλε αυτόν τον όμορφο πλανήτη,  με τα ΠΙΝΕΛΑ της ΑΓΑΠΗΣ, τα ΠΙΝΕΛΑ της ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ και του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για ΑΥΤΟΝ, διατηρώντας  πάντα αυτό το καθάριο μπλε!
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να γίνει ασπίδα για τη διαφύλαξη του τόσο ζωτικής σημασίας αγαθού αυτού.
Σκοπός του προγράμματος μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε γύρω από τη μόλυνση των υδάτινων πόρων, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε  με τη μελέτη του υγρού στοιχείου της περιοχή μας.
Παρατηρήσαμε, συμπληρώσαμε φύλλα παρατήρησης, παίξαμε και χαρήκαμε την ομορφιά δίπλα στο νερό.

Η επίσκεψη και η μελέτη πεδίου στην ακτή του Σιφνέικου αλλά και στον υγρότοπο της Ψαραλυκής του νησιού μας μάς έδωσε αρκετά στοιχεία τα οποία και επεξεργαστήκαμε στη συνέχεια.





Τα φύλλα παρατήρησης που συμπληρώσαμε:

Στην ακτή

 

Στον υγρότοπο

 

Στο εργαστήριο

 


Από τους μαθητές των Ε΄και Στ΄ τάξεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...