Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ραντεβού με τo αρχαίο Θέατρο - Γνωριμία με την ιστιοπλοΐα

Την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου, οι  μεγάλες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων όλου του νησιού, επισκεφτήκαμε το πέτρινο θέατρο που ανήκει στο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκου Αϊ - Γιάννη του Δέτη για να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική παράσταση αρχαίου θεάτρου "Νεφέλες του Αριστοφάνη" από την Θεατρική Έξοδο Αιγαίου.Λίγα λόγια για το έργο:

Η διδακτική κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη που παρουσιάζει η ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-Θεατρική Έξοδος σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, είναι μία θεαματική θεατρική παράσταση προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας ,με γέλιο, χορό, τραγούδια, κωμική περιπέτεια. Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή και διαχρονική: Ένας καταχρεωμένος πατέρας, αναζητάει ένα καλό σχολείο για να σπουδάσει τον γιο του ώστε αυτός να μπορέσει να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει. Όμως ο γιος του δε θέλει .Έτσι αποφασίζει να πάει ο ίδιος στο Σχολείο του Σωκράτη. Ο δύστυχος πατέρας προσπαθεί να μάθει τα μαθήματα αλλά δεν τα καταφέρνει. Ζητάει βοήθεια από τις Νεφέλες και εκείνες τον συμβουλεύουν να φέρει έστω και με το ζόρι τον γιό του στο Σχολείο για να μάθει εκείνος όλα αυτά που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει. Τελικά καταφέρνει να φέρει τον γιο του στο Σχολείο και παρακαλεί τον Σωκράτη να του διδάξει τον «άδικο λόγο». Ο γιος τελειώνει τις σπουδές του με επιτυχία .Ο πατέρας τον υποδέχεται όλο χαρά αλλά γρήγορα διαπιστώνει, ότι αυτό που διδάχθηκε ο γιος του, δηλαδή η αδικία, εφαρμόζεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι .


Οι μικρότερες τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ναυτικό Όμιλο Πάρου, όπου και ενημερώθηκαν για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ευχαριστούμε θερμά για τη θερμή φιλοξενία τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...