Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Λίγα Λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου


Μιχάλης Τριαντάφυλλος

Το σχολείο μας βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Αντιπάρου. Χτίστηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια, αλλά τώρα έχει επισκευαστεί και έχουν χτιστεί καινούριες αίθουσες.
Απ’ έξω είναι πολύ όμορφο, ασπρισμένο, με μπλε παράθυρα και έχει μεγάλη αυλή γύρω γύρω. Είναι ένα ωραίο κυκλαδίτικο κτίριο. Είναι φτιαγμένο από τσιμέντο, τούβλα και πέτρα. Στην αυλή παίζουμε, έχει πρασιές με λουλούδια, παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ.
Στο εσωτερικό υπάρχουν έξι τάξεις, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και τα γραφεία των δασκάλων. Οι πόρτες των τάξεων είναι ζωγραφισμένες. Ωραίες ζωγραφιές υπάρχουν και στους διαδρόμους.
Το σχολείο μας μού αρέσει πάρα πολύ γιατί παίζω με τους φίλους μου και μαθαίνω ωραία πράγματα.



Παναγιώτης Καμπάσης

Στον κεντρικό δρόμο της Αντιπάρου, βρίσκεται το δημοτικό σχολείο, περίπου στη μέση του νησιού. Χτίστηκε περίπου το 1930 για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν γράμματα, να μαθαίνουν να διαβάζουν, να γράφουν, να είναι ευγενικά κ.α.
Το σχολείο έχει έναν πέτρινο τοίχο με πολλά δέντρα και φυτά. Μόλις μπεις, θα παρατηρήσεις στα αριστερά τέσσερις όμορφους κήπους γεμάτους λουλούδια και δεξιά σου την παιδική χαρά. Λίγο πιο αριστερά είναι το νηπιαγωγείο και στα δεξιά το δημοτικό. Πίσω από το δημοτικό είναι το γυμνάσιο.
Το δημοτικό είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο. Δεν είναι πολύ μεγάλο. Έχει έξι τάξεις με καλό φωτισμό και θέρμανση. Υπάρχει ένας μακρύς διάδρομος και μία μεγάλη αίθουσα «πολλαπλών χρήσεων». Κάθε τάξη έχει καρέκλες, θρανία και μια έδρα, τα οποία είναι μπροστά στον πίνακα.



Ασημίνα Ντότσικα

Το σχολείο μας βρίσκεται στην Αντίπαρο, στον κεντρικό δρόμο. Όπως μπαίνουμε, βλέπουμε δύο κτίρια. Από την αριστερή πλευρά είναι το νηπιαγωγείο, ενώ από τη δεξιά το δημοτικό. Από την πίσω πλευρά είναι το γυμνάσιο και η Α΄ λυκείου.
Το σχολείο μας είναι αρκετά παλιό. Χτίστηκε για να μάθουν οι προηγούμενες γενιές γράμματα. Έχει πέτρινο τοίχο που καθορίζει τα όρια από τον κεντρικό δρόμο. Μόλις μπεις στο σχολείο από τη μπλε καγκελωτή πόρτα, θα δεις την παιδική χαρά, στην οποία υπάρχουν κούνιες, τραμπάλες και δύο τσουλήθρες, μια μικρή και μία πιο μεγάλη, για να παίζεις την ωρα του διαλείμματος. Μόλις μπεις στο σχολείο από την κεντρική πόρτα είναι το γραφείο των δασκάλων και δεξιά βρίσκεται η είσοδος για να μπαίνουν τα παιδιά στην τάξη τους.
Στους διαδρόμους υπάρχουν ζωγραφιές, τις οποίες έκανε η κυρία Αγγελική Κούρκουλου. Απέναντι από τη δική μας είσοδο βρίσκεται η μεγάλη αίθουσα «Βασιλείου και Πηγής Καλουδά», όπου κάνουμε τα θεατρικά μας και όλες τις εκδηλώσεις. Δίπλα από τη μεγάλη αίθουσα υπάρχει βιβλιοθήκη για να δανείζονται τα παιδιά βιβλία και δίπλα μια αποθήκη όπου φυλάμε τα όργανα γυμναστικής. Δεξιά και αριστερά του διαδρόμου βρίσκονται έξι τάξεις στις οποίες κάνουμε μάθημα. Οι τρεις τάξεις στα αριστερά είναι πιο στενές και τις παίρνουν οι τάξεις με τα λιγότερα παιδιά, ενώ οι τάξεις στα δεξιά είναι ευρύχωρες και πιο και πιο καινούριες. Επίσης, οι ευρύχωρες τάξεις έχουν ζωγραφιστή πόρτα και τις παίρνουν τα παιδιά που είναι περισσότερα. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται η αίθουσα των υπολογιστών και δίπλα το κυλικείο. Τέλος, μια πόρτα δίπλα στο κυλικείο οδηγεί στο γήπεδο του μπάσκετ.
Το σχολείο μας είναι ωραίο. Λυπάμαι τώρα που θα πάω στο γυμνάσιο και θα το εγκαταλείψω. Μακάρι να μπορούσα να μείνω κι άλλο εκεί. Ευτυχώς που θα το βλέπω από το γυμνάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...