Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση

ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την διαφορετικότητα, με το οποίο ασχολούμαστε στην Ευέλικτη ζώνη, διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό άλλο ένα παιδικό βιβλίο στην τάξη, τον γνωστό «Τριγωνοψαρούλη» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (Εκδόσεις Πατάκη).

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι διαφορετικό από τα άλλα και κανείς δεν τον θέλει για φίλο. Στο σχολείο δεν τα καταφέρνει, γιατί το μόνο που ξέρει να κάνει είναι… τρίγωνα! Η δασκάλα τον αποδοκιμάζει και οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν. Τα τρίγωνα όμως είναι που τελικά θα καταφέρουν να σώσουν όλα τα ψάρια από τα καινούρια δίχτυα του ψαρά σε συνδυασμό με την καλοσύνη και την επιμονή του Τριγωνοψαρούλη. Έτσι, θα τον θαυμάσουν όλοι, θα τον αποδεχτούν και θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια μετά!

Στην ιστορία μας προβλημάτισε η συμπεριφορά της δασκάλας και των συμμαθητών του απέναντι στον Τριγωνοψαρούλη. Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε και να διώχνουμε κάποιον επειδή είναι διαφορετικός και δεν έχει τις ίδιες ικανότητες με την πλειοψηφία. Καλό είναι να θυμόμαστε πως ο καθένας μας έχει διαφορετικά ταλέντα και χαρίσματα που πρέπει να τα ανακαλύψουμε και να τα καλλιεργήσουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλον και όχι να κάνουμε τους άλλους να αισθάνονται άσχημα για τις αδυναμίες τους.

Χαρήκαμε που στο τέλος της ιστορίας ο Τριγωνοψαρούλης κατάφερε να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει το θαυμασμό των γύρω του σώζοντας την κοινωνία των ψαριών.

Η ιστορία μας ενέπνευσε επίσης να ζωγραφίσουμε εικόνες με θέμα τον Τριγωνοψαρούλη και τους φίλους του πάνω σε πέτρες με νερομπογιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...