Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εβδομάδα Comenius

DSC06244 [800x600]

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius SEE THE SEAφιλοξενήσαμε στο σχολείο μας αντιπροσωπείες δασκάλων από τα εταιρικά σχολεία:

Ιstituto Comprensivo San Biagio, της Ραβέννας

Escoles delAteneu , της πόλης Ιγκουαλάδας

Dalmarnock Primary School της Γλασκόβης.

Szkola Podstawowa nr 34 im. Mikolaja Kopernika της Κρακοβία,

καθώς και τρεις μαθητές από το σχολείο της Πολωνίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία βιβλίου με μύθους, παραμύθια και ποιήματα σχετικά με τη θάλασσα.

Τη Δευτέρα 9/5 μετά τη συνάντηση-γνωριμία με τους συναδέλφους, επισκέφτηκαν τις τάξεις όπου και παρουσίασαν τις χώρες τους και εργασίες των μαθητών τους.

Στ΄ τάξη 10:00-10:45 Σκωτία

10:45-11:30 Ισπανία

11:50-12:25 Ιταλία (Πολωνία)

Β΄ τάξη 10:00-10:45 Πολωνία

10:45-11:30 Σκωτία

11:50-12:25 Ισπανία

Γ΄ταξη 10:00-10:45 Ισπανία

10:45-11:30 Πολωνία

11:50- 12:25 Σκωτία

Δ΄τάξη 10:00-10:45 Ισπανία

10:45-11:30 Ιταλία

11:50-12:25 Πολωνία

Μετά το μεσημεριανό στο σχολείο, όπου γεύτηκαν ελληνικές γεύσεις, μαγειρεμένες από τις μητέρες του σχολείου μας, τους ξεναγήσαμε στο χωριό και στο κάστρο, με τη βοήθεια της κ. Αθηνάς Καλαργύρου, που ήταν κοντά μας σε όλες τις εκδηλώσεις.

Την Τρίτη 10/5 οι μαθητές της Α΄, Ε΄, Στ΄ τάξης παρουσίασαν «Τις περιπέτειες του Οδυσσέα». Παράλληλα είχε μοιραστεί στους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές βιβλίο σχετικό με την παράσταση μεταφρασμένο στα Αγγλικά. Ήταν μια εκπληκτική παράσταση, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που μας συγκίνησαν με το παίξιμό τους και μας έκαναν περήφανους. Θερμά συγχαρητήρια και στις δασκάλες τους: κ. Ζέλκα Ελευθερία και κ. Νούλα Ελένη. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης. Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακά όργανα. Ο κ. Κων/νος Βιάζης έπαιξε τσαμπούνα και ο κ. Στράτος Ρούσσος τουμπί. Οι μαθητές και οι φιλοξενούμενοι δάσκαλοι χόρεψαν μπάλο. Τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Το απόγευμα ακολούθησε μουσική βραδιά με έντεχνη και λαϊκή μουσική. Την εκδήλωση άνοιξε ο μουσικός του σχολείου μας κ. Κων/νος Τσατσάκος. Στη συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί: κ. Γιώργος Πατσιώτης, κ. Κώστας Μαριδάκης, κ. Μιχάλης Τσουνάκης, κ. Γιάννης Ξύδης και στα κρουστά ο κ. Γιάννης Παρούσης που κατάγεται από την Αντίπαρο, με έντεχνα τραγούδια. Στο λαϊκό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μουσικοί: κ. Κοσμάς Μαρινάτος, κ. Ηλίας Σκιαδάς ενώ μαζί τους ήταν κι ο κ. Γιώργος Μαριάνος. Οι μουσικοί παρουσίασαν τα τραγούδια τους αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε για την ωραία βραδιά που μας χάρισαν. Ευχαριστούμε το Δήμο Αντιπάρου και τον κ. Λεβεντάκη για το δείπνο που προσέφερε στους μουσικούς που συμμετείχαν.

Την Τετάρτη 11/5 το πρωί επισκέφτηκαν τις υπόλοιπες τάξεις :

Α΄ταξη 11:50-12:25 Πολωνία , Ιταλία

Ε΄τάξη 11:50-12:25 Ισπανία

Γ΄τάξη 11:50-12:25 Ιταλία

Δ΄τάξη 11:50-12:25 Σκωτία

και έπειτα ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο της Αντιπάρου. Ακολούθησε γεύμα στον Αι Γιώργη και επίσκεψη στον Επιτάφιο με το καΐκι Σαργός. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Μαριάνο, που μας ξενάγησε αφιλοκερδώς.

Την Πέμπτη 12/5 ήταν προγραμματισμένη η εκδρομή: «Ο γύρος του νησιού με καΐκι» αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε και έτσι επισκεφτήκαμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο κτήμα Σκορπιός, στην Αλυκή και το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εκατονταπυλιανή στην Παροικία.

Την Παρασκευή 13/5 όλες οι αντιπροσωπείες ετοιμάστηκαν για την επιστροφή τους.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τις κ. Ιωάννα Μαριάνου και Αρσενία Πατέλη για την πολύτιμη βοήθειά τους και την προσφορά τους.

Ευχαριστούμε για το φαγητό, τις κυρίες:

Άννα Φαρούπου

Αρσενία Πατέλη

Ιωάννα Μαριάνου

Κέη Μαριάνου

Μαρίκα Πατέλη

Ζαχαρώ Σγαρδέλη

Μαρία Παλαιολόγου

Ισαβέλα Κουστουμπέκη

Ελένη Κούκουλα

Χαρούλα Μαριάνου

Μαρία Καπούτσου

Μπετίνα Τριανταφύλλου

Κατερίνα Απαρτόγλου

Βίκυ Κυριακοπούλου

Φλώρα Παλαιολόγου

Εστιατόρια

«Μάκης» Μάκης Μαριάνος

«Γιώργης» Γιώργος Μαριάνος

«Κληματαριά» Φωτεινή- Γιάννης Φαρούπος

«Κάμπινγκ» Γιάννης Βασιλόπουλος

Θεολόγος Καλάργυρος

Ενοικιάσεις Ποδηλάτων

Μαρουσώ Μαριάνου: για την δωρεάν προσφορά των ποδηλάτων

Ήταν μια όμορφη και εποικοδομητική εβδομάδα για όλους μας, δασκάλους και μαθητές. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί προωθείται η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση και περνούν μηνύματα φιλίας, συνεργασίας ανάμεσα σε παιδιά με διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικό τρόπο σκέψης και πράξης. Ενισχύεται η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών καθώς και μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Καρβελά Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...