Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο


Το ταξίδι μας ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Ιουλίου από την Αντίπαρο. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος συναντηθήκαμε με τα υπόλοιπα σχολεία από τη Μήλο, τη Σίφνο και τη Σαντορίνη και γνωρίσαμε τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Το βράδυ πια φτάσαμε στη Λάρνακα όπου μας περίμενε ο ξεναγός μας, κύριος Στέλιος Παυλίδης, και τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.

Την Παρασκευή 15/7 παραμείναμε στη Λάρνακα. Μετά το πρωινό πήγαμε για μπάνιο στην κοσμοπολίτικη παραλία Φοινικούδων ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο μας. Το μεσημέρι φάγαμε στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε λίγες ώρες.
Το απόγευμα επισκεφτήκαμε το βυζαντινό φρούριο στην άκρη της παραλίας. Αρχικά βρισκόταν σε άλλη θέση και αργότερα χρησιμοποιήθηκε και από τους Άγγλους, που είχαν την κυριαρχία του νησιού. Στο χώρο βρίσκονται παλιά κανόνια και καθολικές ταφόπλακες, επειδή πριν λίγα χρόνια το κτίριο χρησιμοποιούταν και ως μουσείο. Στον πάνω όροφο έχουν παραμείνει κι άλλα εκθέματα, όπως παλιά όπλα, κεραμικά διακοσμητικά σκεύη, οθωμανικά έπιπλα κ.λπ. Στο ισόγειο υπάρχει το δωμάτιο της αγχόνης όπου οι Άγγλοι κρεμούσαν όσους αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία της Κύπρου.
Η μέρα τελείωσε με βραδινό στο ξενοδοχείο και βόλτα με παγωτό στην πολυσύχναστη παραλιακή οδό της Λάρνακας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...