Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο (συνέχεια)



Την Τρίτη 19/7 μεταβήκαμε στην Αγία Νάπα και την ευρύτερη περιοχή (Πρωταράς, Παραλίμνι). Αρχικά επισκεφτήκαμε το Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου, απ’ όπου φαίνεται η ερειπωμένη πόλη των άλλοτε ευημερούντων 45.000 κατοίκων πριν την εισβολή του 1974. Η πρόσβαση επιτρέπεται πλέον μόνο στον τουρκικό στρατό και σε στελέχη του ΟΗΕ.
Στη συνέχεια πήγαμε στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσας στην Αγία Νάπα. Ανάμεσα σε αίθουσες με απολιθώματα, ταριχευμένα ζώα, πίνακες και φωτογραφίες δεσπόζει το «Κερύνεια 2», πιστό αντίγραφο του αρχαίου καραβιού «Κερύνεια» που βρέθηκε βυθισμένο στην περιοχή.
Έπειτα κάναμε μπάνιο στην κοσμοπολίτικη παραλία της Αγίας Νάπας με τα καταγάλανα νερά.
Πριν το μεσημεριανό επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Νάπας (Παναγίας του δάσους), η εικόνα της οποίας βρέθηκε το 13ο αι. στο τότε σπήλαιο μέσα στο δάσος. Η μονή είναι η μισή λαξευμένη στο βράχο και η υπόλοιπη κτιστή, ενώ η τοποθεσία αυτή βρίσκεται σήμερα πάνω από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Η μέρα τελείωσε με βραδινό στο ξενοδοχείο και βόλτα στην παραλία, όπου νεαροί χορευτές break dance εντυπωσίασαν τα παιδιά με τις φιγούρες τους.




συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...