Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε΄& Στ΄ τάξης στο Ν. Αργολίδας

Με αφορμή το πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι δύο μεγάλες τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Νέας Κίου, όπου και παρακολούθησαν το μονοήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Με τα φτερά του γλάρου».

Το πρόγραμμα αυτό στάθηκε επίσης αφορμή να επισκεφτούμε τον πλούσιο, σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, νομό Αργολίδας.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (18)

Στο ΚΠΕ Ν. Κίου υποδυθήκαμε πολλούς ρόλους όπως αυτούς των παρατηρητών, των εξερευνητών, των μικρών επιστημόνων, των ζωγράφων, των ηθοποιών κ.ά. Συγκεκριμένα στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος παρατηρήσαμε τον υγροβιότοπο της περιοχής και τη ζωή σε αυτόν.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (37) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (40)

Καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας και συλλέξαμε πληροφορίες και στοιχεία με παιγνιώδη τρόπο.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (53) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (69)

Γίναμε μικροί επιστήμονες, καθώς αναλύσαμε στο εργαστήριο τα στοιχεία που συλλέξαμε, ανακαλύπτοντας το μικρόκοσμο.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (71) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (75)

Επιδοθήκαμε σε εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (86) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (68)

Εκτός όμως από τη συμμετοχή μας στο παραπάνω πρόγραμμα, θυμηθήκαμε με τη βοήθεια των δασκάλων μας την αρχαία ιστορία του νομού Αργολίδας καθώς:

Περάσαμε από τις Αρχαίες Μυκήνες, όπου μας εντυπωσίασε η μεγαλόπρεπη Πύλη των Λεόντων. Επισκεφθήκαμε το θησαυρό του Ατρέα (θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα), καθώς και το μουσείο των Μυκηνών.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (137)

Επισκεφτήκαμε το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καθώς και ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου (όπου είδαμε τα οικοδομήματα του Ασκληπιείου -ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, λουτρά κ.λπ.).

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (118) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (133)

Ύστερα φτάσαμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ανεβήκαμε στο επιβλητικό φρούριο του Παλαμηδιού. Εκεί, γυρίσαμε τους προμαχώνες, είδαμε το βυζαντινό ναό του Αγίου Ανδρέα και, το σπουδαιότερο, μπήκαμε στη φρικτή φυλακή του Κολοκοτρώνη.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (166) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (157)

Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα απομεινάρια της αρχαίας ακρόπολης της Τίρυνθας και να μαγευτούμε από την επιβλητικότητα των κυκλώπειων τειχών της.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (171) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (173)

Περπατήσαμε στους γραφικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου με τα παραδοσιακά μαγαζάκια και τα παλιά σπίτια. Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε μ' ένα βαρκάκι το Μπούρτζι, το οχυρωμένο νησάκι, το ωραιότερο στολίδι του Ναυπλίου, που δεσπόζει χτισμένο στη μέση του λιμανιού.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (145) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (149)

Διασκεδάσαμε πολύ στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ναυπλίου όπου θαυμάσαμε συλλογές παλιών και παραδοσιακών παιχνιδιών, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και υποδυθήκαμε ρόλους.

Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (100) Εκδρομή στο Ναύπλιο 2010 (109)

Ευχαριστούμε:

  • Την Κοινότητα Αντιπάρου για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε
  • Tην Blue Star Ferries για την έκπτωση κατά 50% στην τιμή των εισιτηρίων (Πειραιά-Πάρο-Πειραιά) των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών
  • Tο εκκλησιαστικό συμβούλιο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αντιπάρου και τον Πρόεδρό του αιδεσιμότατο πατέρα κ. Δημήτριο Κυδωνιέα για την οικονομική ενίσχυση με 100 € των μαθητών της Ε΄& Στ΄ που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη
  • Τους υπεύθυνους του περιβαλλοντικού προγράμματος από τους οποίους αποκομίσαμε πολύτιμες γνώσεις για αντικείμενα συναφή με το θέμα του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί:

Νούλα Ελένη και Σουλίδης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...