Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;

Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με διάρκεια ...

clip_image002

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πολιτιστικό πρόγραμμα «Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2010. Φέτος συμμετείχαν στο πρόγραμμα όλες οι τάξεις εκτός της Α’ Δημοτικού, με τους δασκάλους τους κ. κ. Καρβούνη Αμαλία, Καρβελά Αναστασία, Ζέλκα Ελευθερία, Σουλίδη Σταύρο και Νούλα Ελένη.

Η φετινή μας λέσχη πρόβαλε 16 παιδικές μεταγλωττισμένες ταινίες: Χόρτον, Μουλάν, Μουλάν 2, Η πριγκίπισσα του ήλιου, Ο Αστερίξ και οι Ινδιάνοι, Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος, Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων, Η εποχή των παγετώνων Νο 3, Ο ήρωας του βυθού, Ο ποντικούλης ο Πέρεζ, Το παιδί και η αλεπού, Ψηλά στον ουρανό, Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι, Τhe American Tail, American Story 2 και Το μαγικό δάσος.

Οι προβολές γίνονταν κάθε Παρασκευή στις 3:15 μ.μ. Πριν την προβολή, μοιράζαμε προγράμματα και κολλούσαμε αφίσες για την ταινία, που τα ετοίμαζαν τα παιδιά της τάξης που ήταν υπεύθυνα για την προβολή της. Τις ταινίες παρακολουθούσαν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Από την ψηφοφορία που έκαναν όλες οι τάξεις του Δημοτικού, δημοφιλέστερες ταινίες αναδείχτηκαν οι: Ο Αστερίξ και οι Ινδιάνοι (πρώτη με 51 ψήφους), Η εποχή των παγετώνων Νο 3 (δεύτερη με 47 ψήφους) και Το παιδί και η αλεπού (τρίτη με 46 ψήφους).

Το σύνολο των παιδιών που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία έγραψαν πως θέλουν να συνεχιστεί και του χρόνου η Κινηματογραφική Λέσχη, ενώ όταν τα ρωτήσαμε αν θέλουν να αλλάξει κάτι απάντησαν:

Ø Να αλλάξει η οθόνη προβολής γιατί είναι σκισμένη σε κάποιο σημείο.

Ø Να αντικατασταθούν οι χαλασμένες μπλε κουρτίνες, για καλύτερη συσκότιση.

Ø Να προβάλλεται νωρίτερα η ταινία.

Ø Να δείχνουμε παραπάνω από μία φορά ταινία.

Ø Να υπάρχουν περισσότερες καινούριες ταινίες.

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, γιατί από τους 76 μαθητές που ψήφισαν οι 60 είδαν από 10 - 16 ταινίες, 7 μαθητές είδαν τις 8 (δηλ. τις μισές) και μόλις 9 είδαν 2 – 7 ταινίες.

Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Με τη σκέψη μας στις προτάσεις των παιδιών σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι η προβολή των ταινιών θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Η ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...