Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην ύπαιθρο


Οι δραστηριότητες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας ξεκίνησαν! Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Υπαίθρια Διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπάιδευση" και εντάσσεται στο αντίστοιχο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο.
Στην πρώτη μας συνάντηση, αφού συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του δημοτικού σχολείου, περπατήσαμε ως την περιοχή του Σιφνέικου γιαλού. Εκεί αρχικά μιλήσαμε για το πρόγραμμα που θα πραγματοποιήσουμε φέτος, τι σημαίνει και ποιοι είναι οι στόχοι του. Μιλήσαμε επίσης για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο για την Υπαίθρια Διαβίωση στο οποίο ανήκει και το σχολείο μας.
Στη συνέχεια, παίξαμε πολλά και διασκεδαστικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ασχοληθήκαμε με παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια για την ενεργοποίηση, το ζέσταμα της ομάδας και το "σπάσιμο του πάγου" μεταξύ των μελών της, καθώς και παιχνίδα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με παιχνίδια αξιολόγησης, στα οποία οι μαθητές έκριναν κατά πόσο τους άρεσε ή όχι καθένα από τα παιχνίδια τα οποία παίξαμε.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Excellent blog post, I have been reading into this a bit recently. Good to hear some more info on this. Keep up the good work!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...