Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βιβλιο-προτάσεις: "Ένας γάτος μια φορά!"

Γιατί ένας ξεχωριστός γάτος δυσκολεύεται να βρει φίλους; Γιατί η γατοπαρέα δε θέλει να παίξει μαζί του;
Η ιστορία ενός κόκκινου γατούλη που, λόγω της διαφορετικότητάς του, οι άλλες γάτες τον αποφεύγουν και τον διώχνουν μακριά. Ο δυστυχισμένος γάτος θα προσπαθήσει να τους πείσει πως είναι και αυτός ένας γάτος σαν όλους τους άλλους! Τι κι αν έχει χρώμα σπάνιο; Έχει κι αυτός ουρά, δυο μυτερά αυτιά και νύχια κοφτερά. Επιπλέουν, θέλει να τους κάνει να καταλάβουν ότι κι εκείνοι δε μοιάζουν μεταξύ τους: άλλος είναι γκρίζος, άλλος λευκός, άλλος κατάμαυρος, άλλος κεραμιδής... Θα συνειδητοποιήσει η γατοπαρέα ότι η διαφορετικότητα υπάρχει παντού και ότι δεν είναι ενοχλητική; Θα πάψουν να φοβούνται και να αποφεύγουν τον κόκκινο γατούλη; Θα καταφέρουν, άραγε στο τέλος, να γίνουν μια συντροφιά;
Μια ιστορία για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί και για τον πλούτο που μας χαρίζουν οι διαφορές μας!
Το βιβλίο "Ένας γάτος μια φορά!" των Κώστα Μάγου και Γεωργίας Γκανάτσιου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Εν πλω", συνοδευόμενο από cd με τα τραγούδια του παραμυθιού σε στίχους και μουσική Τατιάνας Ζωγράφου.
Στη Β' τάξη διαβάσαμε το παραμύθι και συζητήσαμε για το θέμα της διαφορετικότητας και υπό ποιο πρίσμα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Παράλληλα, διασκεδάσαμε χορεύοντας με τα τραγούδια από το cd του βιβλίου. Τέλος φτιάξαμε ένα πολύχρωμο κολάζ με πολλές διαφορετικές γάτες και το κρεμάσαμε στην τάξη μας για να μας θυμίζει πως όλοι μπορούμε να είμαστε αγαπημένοι όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...