Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα Aτόμων με αναπηρία



     Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γ.Σ. του ΟΗΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
    Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες αυτών των ατόμων.
    Οι εποχές που οι κοινωνίες απέρριπταν τα άτομα με αναπηρίες, έχουν βέβαια παρέλθει. Η εποχή μας βέβαια δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο ιδεαλισμό. Οι περισσότεροι από εμάς μπροστά στα καθημερινά προβλήματα, είναι εύκολο να χάσουμε την ευαισθησία μας για τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν στήριξη.
    Το σχολείο μας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και με αφορμή αυτή την ημέρα, ξεκινάει τη συγκέντρωση καπακιών από πλαστικά μπουκάλια(κυρίως νερού), με σκοπό την προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
    Σας καλούμε όλους να φέρετε τα καπάκια σας στο σχολείο, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός (6000 καπάκια) το συντομότερο δυνατόν. Έτσι με μηδαμινό κόστος για τον καθένα μας, θα προσφέρουμε ένα πολύτιμο δώρο σε κάποιο συνάνθρωπό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...