Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Δημαρχείο του χωριού



Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια της διδακτικής ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας ''Εμένα με νοιάζει'', έγραψαν μία επιστολή προς το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη Ιωάννη όπου του εξέθεσαν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας. 
Στην επιστολή αυτή περιγράφεται το πρόβλημα που δημιουργείται από την τοποθέτηση κάδου σκουπιδιών στην είσοδο του προαύλιου χώρου. Το πρόβλημα επιτείνεται γιατί τα αδέσποτα ζώα βγάζουν τα σκουπίδια από τον κάδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ  η συλλογή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα γίνεται τις πρωινές ώρες. Όλα αυτά δημιουργούν μια εικόνα μόλυνσης στην είσοδο του σχολείου κατά την προσέλευση των μαθητών. Οι μαθητές πρότειναν στην επιστολή τους να μεταφερθεί ο κάδος σε άλλο σημείο του πεζόδρομου όπου δεν υπάρχει άλλος σε κοντινή απόσταση.
 Η επίδοση της επιστολής έγινε λοιπόν σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. 
H επιστολή μας έλεγε τα εξής:


Ο Δήμαρχος Αντιπάρου κύριος Λεβεντάκης  δέχθηκε με πολλή προθυμία και χαρά τους μαθητές της Δ΄τάξης, άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και έπειτα τους παρουσίασε τις λύσεις που ετοιμάζεται με διάφορα μέτρα ο Δήμος να υλοποιήσει. Τα μέτρα ήταν πρωτότυπα και εντυπωσίασαν τους μαθητές όπως η εφαρμογή της ανακύκλωσης και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων για τη ρίψη των σκουπιδιών. Το μέτρο αυτό έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε άλλες δύο περιοχές της Ελλάδας και στην Αντίπαρο προβλέπεται η τοποθέτηση 10 τέτοιων υπόγειων κάδων μέσα στον οικισμό. Οι μαθητές ρώτησαν να μάθουν πότε θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και ο κ. Λεβεντάκης τους απάντησε ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και δημοπράτησης. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Λεβεντάκη για το χρόνο του και περιμένουν με αγωνία την υλοποίηση αυτής της ιδέας  και την εφαρμογή της ανακύκλωσης συμβάλλοντας σε αυτή ως μικροί ενεργοί πολίτες που είναι.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...