Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μαραθώνιοι Ανάγνωσης

Σε δύο διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας συμμετέχει φέτος το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου. Στόχος και των δύο είναι να δώσουν κίνητρο στους μαθητές να έρθουν σε στενότερη επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο, να το αγαπήσουν και να επωφεληθούν από την ανάγνωση, βλέποντάς την ως μια ευχάριστη δραστηριότητα. Επιθυμία μας είναι οι μαθητές μας να κατανοήσουν πως το βιβλίο προσφέρει γνώσεις, ψυχαγωγία και συντροφιά. Παράλληλα, κινητοποιεί τη φαντασία, την ευστροφία και την κριτική σκέψη.
Ο πρώτος διαγωνισμός είναι "Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη", ένας Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο". Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Η ανάγνωση των βιβλίων θα αξιολογηθεί με ερωτηματολόγια που θα αποσταλούν στους μαθητές από τον εκδοτικό οίκο. Επιπλέον, θα ζητηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης να γράψουν ομαδικά μια σύντομη ιστορία που θα αξιολογηθεί από ειδική επιτροπή.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στους παρακάτω συνδέσμους:
Ο δεύτερος διαγωνισμός λέγεται "Βιβλιοτρεχάλα" και πρόκειται για τον 1ο Μαραθώνιο ανάγνωσης βιβλίων των εκδόσεων "Ψυχογιός". Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν όλες οι τάξεις του σχολείου μας. Αφού διαβαστούν όσα περισσότερα βιβλία καταστεί δυνατόν, οι μαθητές θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις που θα αποσταλούν από συγγραφείς ή συνεργάτες του εκδοτικού οίκου που θα αναλάβουν την αξιολόγηση.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...