Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικες μάσκες από γυψόγαζα

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, μαζί με τους δασκάλους τους, Άννα Πιτσαρή και Νίκο Χριστόπουλο, κατασκεύασαν πρωτότυπες αποκριάτικες μάσκες από γυψόγαζα.

Τη γυψόγαζα μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Η διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά κόβουμε τη γυψόγαζα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Έπειτα αλείφουμε το πρόσωπό μας με βαζελίνη και βρέχοντας ελαφρά με νερό τα κομματάκια της γυψόγαζας, τα κολλάμε ένα ένα στο πρόσωπό μας, αφήνοντας άνοιγμα γύρω από τα μάτια. Μπορούμε να αφήσουμε άνοιγμα και γύρω από το στόμα ή διαφορετικά να το καλύψουμε και αυτό. Με απαλές κινήσεις, ενώνουμε με τα δάχτυλα πάνω στο πρόσωπο τα κομματάκια της γυψόγαζας για να μοιάσουν σα συμπαγής μάζα. Όταν η γυψόγαζα στεγνώσει εντελώς, αφαιρούμε από το πρόσωπό μας τη μάσκα που είναι ήδη έτοιμη!

Τώρα μένει μόνο να διακοσμήσουμε τη μάσκα. Τα παιδιά της Ε' και της ΣΤ΄ τάξης χρωμάτισαν τις μάσκες τους με χρυσαφί ή ασημί σπρέι, δίνοντάς τους χαρακτήρα βενετσιάνικο. Μπορούμε επίσης να χρωματίσουμε τη μάσκα με τέμπερα, να κολλήσουμε χαρτί, χρυσόσκονη, ύφασμα, φτερά και ό,τι άλλο σκεφτούμε!

Με τις απλές αυτές οδηγίες και συμβουλές, μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τη δική σας αποκριάτικη μάσκα. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...